Nu vill Conny Strömberg GÖRA OM sitt helgalna världsrekord: ”Men jag gör det inte gratis!”

.

Klassiska videon på Conny Strömberg i TV3-programmet ”Guiness rekord” är borta.
Nu vill hockeyprofilen slå sitt eget världsrekord – igen.
– Jag har funderat på att göra om det eftersom vi inte hittar klippet, säger 43-åringen till Hockeypuls.

2001 dök helt plötsligt hockeyprofilen Conny Strömberg upp i klassiska TV3-programmet ”Guinness rekord” för att slå ett helt nytt världsrekord. Strömberg blev även den första någonsin att kicka en fem kilo tung medicinboll hela 236 gånger i luften.

Conny Strömbergs världsrekord

Men det legendariska klippet på när Strömberg gör världsrekord med en medicinboll i TV3 har mystiskt nog försvunnit från nätet.
– Det är en sak jag och mina kompisar pratar mycket om. De vill se klippet men av någon anledning är det borttaget på internet. Förut gick det att söka på men nu finns det inte, säger 43-årige veteranen till Hockeypuls podcast.

Conny Strömberg, Guinness rekord
180103 Västerviks Conny Strömberg under värmningen före ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan Tingsryd och Västervik den 3 januari 2018 i Tingsryd.
Foto: Jonas Ljungdahl / BILDBYRÅN / Kod JO / Cop 144

Med tanke på att klippet inte går att hitta längre funderar Strömberg på att slå sitt eget världsrekord – igen. Och han tror verkligen att han har det i sig, 18 år senare.
– Det skulle vara roligt att visa folk igen, men jag gör det inte gratis. Jag har funderat på att göra om det eftersom vi inte hittar klippet. Jag vill slå vad med någon och sedan träna en–två veckor, så kan jag kanske göra om det, säger en kaxig Strömberg i podden.

Strömberg vill utmana någon

Hockeyveteranen skulle helst av allt vilja möta en fotbollsspelare i en tävling för att se vem som kickar en medicinboll längst.
– Det hade varit kul med någon morot och möta någon fotbollsspelare. Jag tror att han skulle orka 64 stycken. På Friskis & Svettis för två år sedan gjorde jag 144 och då hade jag inte ens tränat, säger han till Hockeypuls.

Conny Strömberg, Guinness rekord
180103 Västerviks Conny Strömberg deppar under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan Tingsryd och Västervik den 3 januari 2018 i Tingsryd.
Foto: Jonas Ljungdahl / BILDBYRÅN / Kod JO / Cop 144

Conny Strömberg är en av svensk hockeys mest rutinerade rävar och har gjort hela 196 poäng på 196 matcher i division 1, 353 poäng på 365 matcher i HockeyAllsvenskan samt 15 poäng på 72 matcher i SHL.

LÄS MER: Poängmaskinen klubblös just nu – öppnar för återkomst till SHL!

Foppas vackra gest till Tobias Forsberg – samlade in 250 000(!) kronor

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);