Poängmaskinen klubblös just nu – öppnar för återkomst till SHL: ”Men det skulle inte vara rättvist…”

.

Han öste in poäng för Skellefteå AIK och Växjö.
Nu öppnar KHL-spelaren Andrew Calof för att återvända till SHL igen.
– Sverige är definitivt något jag funderar över, säger han till Hockeysverige.

Andrew Calof gjorde hela 127 poäng och 209 matcher i SHL för Skellefteå AIK och Växjö. Poängmaskinen fick även vinna SM-guld med Växjö innan han lämnade för KHL inför förra säsongen.

Öppnar för SHL-återkomst

I KHL blev det ny poängsuccé med fina skörden av 41 poäng på 58 matcher för Torpedo Nizhny Novgorod. 28-åringen vann även den interna poängligan med de siffrorna.

Andrew Calof, SHL
180423 Växjös Andrew Calof när Växjö firar SM-guldet på Stortorget den 23 april 2018 i Växjö.
Foto: Jonas Ljungdahl / BILDBYRÅN / Kod JO / Cop 144

Men nu är kanadensaren klubblös och letar efter ny klubb till nästa säsong. Och därför öppnas en återkomst till SHL upp som ett möjligt alternativ.
– Just nu ligger mitt fokus på att komma tillbaka till KHL. Min agent jobbar med lite olika saker. Jag är restricted free agent, Torpedo äger mina rättigheter, och han försöker komma på vad som ska funka bäst för både mig och organisationen, oavsett om det handlar om att stanna där eller gå till en annan klubb, säger Calof till Hockeysverige.
– Men det har gått långsamt hittills, så…Det är definitivt det jag vill göra främst nu, men jag är osäker på vad som kommer hända och vad som blir nästa steg. Sverige är definitivt något jag funderar över.

”Det skulle inte vara rättvist”

Förra veckan dök även ett märkligt rykte upp om att Calof skulle vara klar för ett tvåårskontrakt i HV71. Men det finns ingen sanning i det ryktet, enligt 28-åringen själv.

Andrew Calof, SHL
180201 Växjös Andrew Calof jublar efter ishockeymatchen i SHL mellan HV71 och Växjö den 1 februari 2018 i Jönköping.
Foto: Stefan Lantz / BILDBYRÅN / Cop 107

Även om han har all respekt för HV71 som förening så är huvudspåret att hitta något nytt i KHL. Skulle inte det lösa sig är Calof villig att börja leta svenska klubbar till nästa säsong.
– Jag har sagt till min svenske agent att jag fokuserar på KHL ett litet tag till. För jag vill inte slösa folks tid. Säg att min agent skulle få ett erbjudande från en svensk klubb och vilja ha ett svar inom ett par dagar… Det skulle inte vara rättvist mot dem. Jag vill vänta ett tag till och när jag känner mig redo för ett beslut åt ena eller andra hållet, det är då jag kommer prata med agenten om att gå vidare med Sverige, säger han till hockeysajten.

LÄS MER: SHL-klubben värvar från NHL – tidigare stortalangen klar för spel!

Foppas vackra gest till Tobias Forsberg – samlade in 250 000(!) kronor