Norrmännens mäktiga hyllning till Peter Forsberg inför avskedet

Peter Forsberg kliver på isen med kändislag Icebreakers i Norge på onsdagskvällen. Då får han ta emot en rejäl hyllning från våra nordiska grannar.

När kändislaget Icebreakers, med norrmannen och Rangers-stjärnan Mats Zuccarello i spetsen, går på is i Stavanger på onsdagskvällen blir det ett kärt avsked för tre svenskar. Peter Forsberg, Markus Näslund och Niklas Sundström, superkedjan från åren i Modo och JVM 1993, gör sitt sista framträdande tillsammans, en tillställning de tidigare konstaterat blir känslosam.
– Det är naturligtvis fantastiskt roligt att vi får chansen att spela tillsammans igen, men samtidigt är det lite sorgligt att det är sista gången, sa Foppa då.

Peter Forsberg är inte bara stor i Sverige och i Nordamerika från tiden i NHL. Det har även smittat av sig i Norge, där Foppa nu får ta emot stora hyllningar inför matchen i Stavanger.
–  Jag har sett fler matcher med Forsberg än Zuccarello om man säger så.  Han är en legend även i Norge. Vi följde honom i NHL och även i Sverige, säger norrmannen Petter Nyström, Arenachef vid DNB Arena i Stavanger, till Expressen och fortsätter:
– Det här är en ära och vi är väldigt ödmjuka inför det.

Under JVM 1993 i Gävle stod firma Forsberg, Näslund, Sundström för makalösa 69 poäng på sju matcher. Till matchen i Stavanger får de också sällskap av bland andra Nicklas Bäckström – och Nyström konstaterar att det inte spelar någon roll hur pass bra tränad Foppa är inför uppvisningsmatchen.
– Det räcker att han bara är på isen. Han är en levande legend, säger han till Expressen.

LÄS MER: Foppas kryptiska svar – som öppnar för en återkomst i Modo