Tweet about this on Twitter Pin on Pinterest Share on Facebook

Foppa om avskedet med superkedjan: ”Det är sorgligt”

Nästa vecka spelar Peter Forsberg, Niklas Sundström och Markus Näslund en uppvisningsmatch i Stavanger. En match som blir superkedjans sista tillsammans någonsin.

Den berömda trion ses som en av de främsta i svensk hockey. Markus Näslund, 44, Peter Forsberg, 44, och Niklas Sundström, 42, spelade med varandra redan som juniorer i Modo och i TV-pucken för Ångermanland. Under junior-VM 1993 satte den legendariska trion poängrekord med 69 poäng på sju matcher – och i november 2009 återförenades de i Modo. Men nu stundar sista natten med gänget.

I nästa vecka arrangerar Rangers-stjärnan Mats Zuccarello en välgörenhetsmatch med ”Icebreakers” i Stavanger. Förra året fanns endast Foppa med – men nu kommer även Sundström och Näslund till start. En föreställning som blir ett definitivt avsked för superkedjan.
– Det är svårt att tacka nej när det handlar om välgörenhet och det här laget, som legat mig så varmt om hjärtat i femton år. Vi har så kul tillsammans, säger Näslund till Expressen.

Peter Forsberg ser också han fram emot att spela matchen med sina två gamla radarpartners. Men han konstaterar att det kommer bli känslosamt.
– Ja, det är naturligtvis fantastiskt roligt att vi får chansen att spela tillsammans igen, men samtidigt är det lite sorgligt att det är sista gången. Men tiden går, vi var 18-19 år under den där JVM-turneringen och det är 25-26 år sedan, säger Foppa till Expressen.

 

LÄS MER: När Foppa & Näslund skojade med hela det tjeckiska JVM-laget