Nordamerikanske storstjärnans plötsliga tokhyllning till ”Sudden”: ”Hoppas ha en lika bra karriär som honom”

Auston Matthews är en av NHL:s största stjärnor.
Nu tokhyllar han legendaren Mats Sundin.
– Jag hoppas på att ha en lika imponerande karriär som han hade, säger han till Expressen.

Auston Matthews var enormt hajpad när han klev in i NHL, och när han draftades av Toronto Maple Leafs, och han har verkligen levt upp till de högt ställda förväntningarna. Centern har år efter år bevisat att han är en av världens absolut bästa hockeyspelare, och hade det inte varit för Connor McDavids vansinniga dominans hade han klassats som världens kanske bästa hockeyspelare.

”En legendarisk center”

Att Matthews spelar i hockeytokiga Toronto gör inte direkt Matthews mindre omskriven, och många går bara och väntar på att Maple Leafs, med stjärnan i spetsen, ska utmana om Stanley Cup på riktigt. Och för oss svenskar är verkligen Toronto någonting speciellt, då flera riktigt stora svenskar spelat där genom åren. Börje Salming är en, Mats Sundin är en annan. Och Auston Matthews vet om detta.

011115 Ishockey: Mats Sundin, Toronto, NHL. © Bildbyrån – 24945

Auston Matthews kommer nu med en mäktig hyllning till just Mats Sundin, som var kapten i Toronto under många år.

– Mats Sundin är fortfarande en väldigt älskad spelare bland Leafs-fans. Och det faktum att han var en sån legendarisk center i laget ger mig stora skor att fylla. Men han var verkligen en fantastisk spelare, och jag hoppas på att ha en lika imponerande karriär som han hade, säger han till Expressen.

Hyllar Lidas

En annan svensk som Matthews verkligen lyfter fram är Nicklas Lidström, som klassas som en av tidernas bästa backar.

– Jag tror jag måste välja Lidström. Han var så bra och spelade i så många enorma matcher i en så lång period. Vi ska inte heller glömma att han också vann Stanley Cup fyra gånger, säger han.

Toronto Maple Leafs center Auston Matthews (34) celebrates his power play goal against the Ottawa Senators with teammate right wing Mitchell Marner (16) during the first period of an NHL hockey game, Thursday, Feb. 18, 2021 in Toronto. (Nathan Denette/The Canadian Press via AP)

Auston Matthews kommer med hyllningarna i samband med att han offentliggjorts som omslagsstjärnan av det nya NHL-spelet.

– Att vara omslagsatlet för två av EA Sports NHL-spel är den mest surrealistiska delen. Det är en otrolig ära och jag kunde inte vara gladare över det, säger han.

LÄS MER: SHL-profilens första ord – bryter nu tystnaden efter allvarliga trafikolyckan: ”Jag är extremt tacksam”

Få våra nyhetsbrev!