SHL-profilens första ord – bryter nu tystnaden efter allvarliga trafikolyckan: ”Jag är extremt tacksam”

Det var i början av augusti som Johan Fransson var med en allvarlig olycka.
Nu uttalar han sig för första gången.
– Jag är extremt tacksam för alla hälsningar och all omtanke jag fått, säger han.

Med bara cirka månaden kvar till SHL-premiären så drabbades Leksand av ett stort avbräck. Det var den 4 augusti som beskedet kom att den stora profilen Johan Fransson varit med om en trafikolycka och förts till sjukhus.

Skadades i olycka

Där fick Fransson specialistvård, och det var länge oklart exakt hur allvarlig olyckan var.

– Jag kan bekräfta att han skadat sig i en olycka i samband med en fritidsaktivitet och han har behövt specialistvård sedan dess, sa hans agent Joakim Persson.

210130 Leksands Johan Fransson under ishockeymatchen i SHL mellan Leksand och Djurgården den 30 januari 2021 i Leksand. Foto: Daniel Eriksson / BILDBYRÅN

Leksand och dess ledare var direkt i kontakt med Fransson, och de berättade då att stjärnan var chockad, och att det hela var ”hemskt och tråkigt”. Nu, cirka två veckor efter olyckan, så uttalar sig Fransson för första gången.

Hälsningen från sjukhusbädden

Till Leksands hemsida så tackar Fransson för allt stöd han fått, men han har inget besked att ge angående en återkomst till hockeyn.

– Jag är extremt tacksam för alla hälsningar och all omtanke jag fått från våra vitblåa supportrar, från fans till andra lag och alla i min närhet. Just nu tar jag situationen dag för dag, och ser fram emot att få komma hem igen. Just nu är det svårt att säga hur lång tid rehabiliteringen kommer att ta, men ni ska veta att ert stöd underlättar väldigt mycket för mig och min familj, säger han.

201201 Leksands Johan Fransson under ishockeymatchen i SHL mellan Djurgården och Leksand den 1 december 2020 i Stockholm. Foto: Maxim Thoré / BILDBYRÅN

Johan Fransson har vårdats på sjukhus i Uppsala fram till nu, men han har nu flyttats till Falu Lasarett, och det är från sjukhussängen där som hälsningen kommer. Leksand meddelar även att det rör sig om en överkroppsskada på Fransson, men att han lyckligtvis har kvar all rörelseförmåga.

LÄS MER: Jätteknallen: Tre Kronor öppnar nu för Henrik Lundqvist i OS: ”Vill inte stänga den dörren”

Få våra nyhetsbrev!