Niklas Wikegårds plötsliga utspel – toksågar meriterade nyförvärvet längs med fotknölarna: ”Har varit skitdålig”

Julius Honka har imponerat på många under sitt första halvår i Sverige.
Men inte på Niklas Wikegård – som toksågar den finske backen.
– Han har varit skitdålig, säger han.

Niklas Wikegård är troligen ett av de mest välkända namn inom svensk hockey. 58-åringen har en lång historik inom sporten, där han under flera år tränade Djurgården i Elitserien i början av 2000-talet.

”Varit skitdålig”

Men nu för tiden är vi vana att se Niklas Wikegård i C Mores hockeysändningar om SHL. Och där är han verkligen inte rädd för att säga vad han tycker och släpper alltid på handbromsen. Allt som oftast kommer en sågning från expertens håll – och den här gången drabbas Luleå Hockey-backen Julius Honka.

181206 Cmores expert Niklas Wikegård inför ishockeymatchen i SHL mellan Malmö Redhawks och Rögle den 6 december 2018 i Malmö. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Den finske försvararen värvades till Luleå inför den här säsongen och har snittat upp emot 21 minuters istid per match. 26-åringen har blivit hyllad för sin spektakulära spelstil där han ofta ger sig av på offensiva räder.

Men då kommer Niklas Wikegård med sylvass kritik.

– Honka för mig har varit skitdålig, säger han på sitt Instagram-konto.

”Sprätter som en tupp”

Den offensiva spelstilen har resulterat i att Honka ligger högt upp i poängprotokollet i Luleå. Finländaren har svarat för 16 poäng på 27 matcher, och är tvåa bland försvararna i Luleå. Men Wikegård uppskattar det inte.

– Om jag hade varit coach hade jag varit nervös när han åker omkring och sprätter som en liten tupp. Jag tycker inte att han är bra, säger han.

171116 Cmores expert Niklas Wikegård under ishockeymatchen i SHL mellan Skellefteå och Färjestad den 16 november 2017 i Skellefteå. Foto: Ola Westerberg / BILDBYRÅN

Julius Honka har ett meriterat cv där han bland annat fått testa sina kvalitéer i världens bästa hockeyliga, NHL.

Där hade finsken däremot svårt att ta sig för lika mycket som i SHL och noterades för 13 poäng på 87 matcher för Dallas Stars.

LÄS MER: Tränarens sylvassa kritik – slår tillbaka efter beslutet som fick Leksands-fansen att rasa: ”Det är trams”

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!