Niklas Wikegård bryter tystnaden efter nio månader – ger sin ärliga dom om Modos agerande: ”Jag är så stolt!”

Modo stänger av sin egen spelare Josef Ingman på grund av filmning.
Det får tv-profilen Niklas Wikegård att bryta sin nio månader långa tystnad.
– Hundratals håller på med den här skiten. Men jag är så stolt nu och jag älskar Modo Hockey, säger Wikegård på Instagram.

Helgens toppmöte i HockeyAllsvenskan mellan storklubbarna Modo och Djurgården blev minst sagt händelserikt och heldramatiskt. Den stora snackisen i hockey-Sverige har blivit Josef Ingmans agerande två gånger om under matchen.

Modo agerar

Modobacken har uppmärksammats stort för att vi två olika tillfällen filma och förstärka situationer för att lura domarteamet. Ett beteende som inte alls uppskattas inom hockey och kritiken har varit enorm.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Josef Ingman, Modo
230224 Modos Josef Ingman deppar under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan Modo och Djurgården den 24 februari 2023 i Örnsköldsvik. Foto: Jonas Forsberg / BILDBYRÅN / COP 71 / JR0025

Ingman riskerar att bestraffas med böter från disciplinnämnden men oavsett vad deras dom bli så agerar även Modo. Den allsvenska toppklubben har tagit beslutet att sätta ned foten mot all form av filmning och stänger av Ingman i en ligamatch.

LÄS MER: Roger Rönnberg överraskar alla med fräcka ordvitsen – som visar att han bott i Göteborg alldeles för länge nu

Wikegårds ord

Det hårda beslutet får nu C More-experten Niklas Wikegård att bryta sin nio månader långa tystnad. Tv-profilen gick i maj 2022 ut och offentliggjorde att han skulle sluta använda Instagram för att ge personliga åsikter och analyser om svensk hockey direkt till sina följare.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Niklas Wikegård, hockey
Niklas Wikegård bryter nu den nio månader långa tystnaden för att ge sin ärliga dom om Modos agerande mot Josef Ingman. FOTO: Instagram

Men nu kan han inte hålla sig längre och måste ge sin ärliga dom om Modos agerande mot Ingman.
– Jag bryter den sociala tystnaden på Instagram, det har bara kliat i fingrarna. Men det som händer i dag är så otroligt stort. Det Modo gör är att man säger att det här är inte Modo, det stämmer inte överens med våra värderingar eller det vi står för som förening, säger han i ett videoklipp på Instagram, se hela videon här nedanför.

”Den här skiten”

Wikegård hyllar öppet Modo och deras modiga beslut att stänga av Ingman. Och han är verkligen tydlig med hur mycket han avskyr filmningar inom hockey.
– Han (Ingman) får skämmas för hela hockey-Sverige, visst han är inte ensam utan det är många som filmar. Det är hundratals som håller på med den här skiten. Men jag är så stolt nu och jag älskar Modo Hockey. Modo sätter ned alla fötter man har och säger att det här vill man inte befatta sig med. Punkt slut. Vi filmar inte hos oss!, säger han i videon, se den här nedanför.

LÄS MER: Chockbeskedet för Frölunda – som nu kan få förödande konsekvenser för SHL-laget: ”Vi är oroliga”

Niklas Wikegård hoppas nu att Modos agerande ska ge ringar på vattnet och inspirera andra hockeyklubbar i Sverige.
– Jag hoppas så mycket att det här spiller över till andra lag i SHL, andra serier och ned till juniorlagen. Vi filmar INTE i svensk hockey! Vi måste hylla dom som stod på benen. Dom goda exemplen. Vi måste hylla Börje Salming, säger tv-profilen.
– Modo, tack så mycket. Tusen tack! Ni andra lag, ta rygg och häng med. Det kommer att dröja innan jag är på sociala medier igen. Jag var bara tvungen att säga att jag älskar Modo Hockey. Tack!

Vad tycker du om att Modo stänger av Josef Ingman? Dela artikeln och säg din åsikt!

Se videon: