Chockbeskedet för Frölunda – som nu kan få förödande konsekvenser för SHL-laget: ”Vi är oroliga”

Frölunda skakas om av dagens chockbesked.
Att hemmaarenan Scandinavium nu kan rivas.
– Vi är oroliga för att Frölunda inte överlever, säger ordförande Grauers till tidningen GP.

Den 8 mars kommer det avgörande besked för SHL-laget Frölunda. Då hemmaarenan Scandinavium får sitt öde fastställt.

Riva arenan?

Senaste åren har arenafrågan varit en ständig debatt inom Göteborg och för några år sedan tog lokalpolitikerna beslutet att undersöka tre olika alternativ för hockeyarenans framtid. De tre olika alternativen var att bygga en ny arena på samma plats som Valhallabadet, att renovera om Scandinavium eller att helt enkelt riva arenan och bygga upp en ny på samma plats.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Joel Lundqvist, Frölunda
230214 Frölundas Joel Lundqvist reagerar under ishockeymatchen i SHL mellan Frölunda och HV71 den 14 februari 2023 i Göteborg . Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN / COP 89 / MI0423

Nu är det dags för frågan att tas upp hos kommunstyrelsen i Göteborg den 8 mars. Lokaltidningen Göteborgs-Posten rapporterar nu att det tredje alternativet pekas ut som det allra mest tänkbara, alltså att riva Scandinavium och bygga en helt nya arena på samma plats.

LÄS MER: Roger Rönnberg överraskar alla med fräcka ordvitsen – som visar att han bott i Göteborg alldeles för länge nu

Frölundas oro

Beslutet riskerar att få ödesdigra konsekvenser för Frölunda som förening. Ordföranden Mats Grauers är direkt orolig över klubbens framtid.
– Frölundaborg har 2 300 sittplatser, Scandinavium 12 000. Vi kommer att tappa våra partners, för de accepterar inte den standard Frölundaborg kan erbjuda och risken är att de aldrig kommer tillbaka. Så vi är oroliga för att Frölunda inte skulle överleva, säger Grauers till GP.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Mats Grauers, Frölunda
211011 Ordförande Mats Grauers poserar för ett porträtt under en presskonferens med Frölunda den 11 oktober 2021 i Göteborg . Foto: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / kod MB / MB0248

Det har tagits fram en rapport som visar att en nybyggd arena skulle innebära att Frölunda står utan hemmaarena under två-tre säsonger. Medan Grauers vill ta det ännu längre och pekar ut fem år utan en hemvist.

LÄS MER: Håkan Loob utser de fem bästa spelarna i SHL genom tiderna – ikonen nobbar både ”Foppa” och sig själv

Dessutom kommer andra arrangemang som Frölunda är med och anordnar i Scandinavium bli oerhört drabbade av det här.
– Allt det läggs i en frysbox och så tror man att det ska gå att återstarta efter fem år. Vi tror att det här kommer att vara förödande, säger klubbordföranden i intervjun.

Vad tycker du om tuffa beskedet för Frölunda? Dela artikeln och säg din åsikt!