Nicklas Bäckströms nya superkontrakt – får mäktig drömlön i Washington Capitals

Nicklas Bäckströms nya superkontrakt – får mäktig drömlön i Washington Capitals

Nu är det helt klart.
Nicklas Bäckström har skrivit på nytt jättekontrakt för Washington Capitals.
Svenske NHL-stjärnan har skrivit på ett femårskontrakt och får en rejäl löneförhöjning.

Det nuvarande kontraktet går ut efter säsongen och många har undrat hur det blir med Nicklas Bäckström i Washington Capitals. Men nu är alla frågetecken borta då svensken har skrivit på nytt långtidskontrakt.

Bäckis superkontrakt

Under tisdagen blev det klart att ”Bäckis” förlänger med Capitals i ytterligare fem säsonger.
– Jag är väldigt glad över att få vara här fem år till. Till alla fans, ni har behandlat mig och min familj hur bra som helst. Jag vill också säga tack till organisationen för att de alltid trott på mig. Nu tar vi och vinner ett par titlar till! säger svensken i en video som NHL-klubben lag tut på Twitter.

Nicklas Bäckström, Washington Capitals
170126 Capitals Nicklas Bäckström under ishockeymatchen i NHL mellan New Jersey Devils och Washington Capitals den 26 januari 2017 i New Jersey. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87390

Det är verkligen ett nytt superkontrakt som 32-åringen har satt sin namnteckning på. Femårskontraktet är värt totalt hela 46 miljoner dollar, runt 436 miljoner svenska kronor.

Fem år till i Capitals

Vilket gör att Bäckis kommer att tjäna otroliga 9,2 miljoner dollar, ungefär 87 miljoner kronor, per säsong. Det är alltså en löneförhöjning med 23,5 miljoner kronor per år för svenske stjärncentern, jämfört med hans tidigare tioårskontrakt.

Nicklas Bäckström, Washington Capitals
180811 Washington Capitals Nicklas Bäckström jublar bredvid Stanley Cup-pokalen som visas upp i Gavlerinken den 11 augusti 2018 i Gävle. Foto: Simon Hastegård / Bildbyrån / Cop 118

Bäckström har varit Capitals trogen ända sedan NHL-draften 2006 och har gjort otroliga 908 poäng på 934 matcher i NHL för klubben. Dessutom vann han Stanley Cup med Washington 2018 samt har 2 VM-guld och 1 OS-silver med Tre Kronor på meritlistan.

Och vi vet en som kommer att jubla över den här nyheten. Nämligen bästa vännen Alexander Ovechkin.

LÄS MER: Bekräftat: Spelade med Connor McDavid i NHL – nu är stjärnan klar för SHL-toppklubben