NHL-stjärnan Nicklas Bäckström: Då kommer jag hem till SHL

.

Säsongen slutade med en tung förlust i slutspelet.
Men Nicklas Bäckström blickar framåt, mot nytt kontrakt med Washington – och spel i Brynäs.
– Om jag bara får vara hel och känner att jag kan bidra så kommer det att bli så också, säger han till Gefle Dagblad.

Washington Capitals var regerande mästare inför den här säsongen. Siktet var naturligtvis inställt på en ny titel, men Capitals försvann redan i den första rundan mot Carolina.

En missräkning för Nicklas Bäckström, även om svensken själv hade en ny väldigt stark säsong. Det blev 74 poäng på 80 matcher och återigen en topplacering i lagets interna poängliga.

Tackade nej till VM

Sedan uttåget har Bäckström varit hemma i Gävle och återhämtat sig. Han har haft problem med en höft under säsongen, en skada som också fick honom att tacka nej till VM-spel med Tre Kronor.

170126 Capitals Nicklas Bäckström under ishockeymatchen i NHL mellan New Jersey Devils och Washington Capitals den 26 januari 2017 i New Jersey.
Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87390

31-åringen har ett år kvar på sitt kontrakt med Washington, men ”Bäckis” ser gärna en förlängning.
– Jag vill skriva nytt kontrakt med Washington. Sen hur långt det blir, det beror ju mycket på vad Washington vill också. Men vi trivs så bra där hela familjen. Och jag vill spela i NHL så länge jag kan. Efter första juli kommer vi att börja diskutera fortsättningen, säger han till Gefle Dagblad.

”Vill gärna komma hem”

Men även om Bäckström vill fortsätta karriären i NHL, så finns även spel i Brynäs och SHL i framtidsplanerna.
– Ja, och jag vill ju gärna komma hem och spela för Brynäs nån gång jag också. Om jag bara får vara hel och känner att jag kan bidra så kommer det att bli så också. Men jag kan inte säga när. Och jag vill inte komma hem utan att känna att jag kan bidra, säger han till Gefle Dagblad.