Bekräftat: Spelade med Connor McDavid i NHL – nu är stjärnan klar för SHL-toppklubben

För bara två säsonger sedan gjorde han över 30 matcher i NHL.
Nu är Yohann Auvitu klar för Luleå.
– Det känns jättekul, säger han.

Yohann Auvitu inledde karriären i Frankrike, där han är född, men flyttade som ung till Finland. Han gjorde succé i den finska högstaligan, med JYP och HIFK, och värvades till NHL.

58 NHL-matcher

Fransmannen gjorde där två säsonger – den sista så sent som 2017/2018 med Edmonton Oilers – innan han förra säsongen lämnade för spel i KHL. I Nordamerika gjorde han 13 poäng på 58 matcher, men speltiden i HK Sochi var varierad.

Edmonton Oilers centre Connor McDavid (97) celebrates his goal against the Ottawa Senators with right wing Ty Rattie (8) center Ryan Nugent-Hopkins (93) and defenseman Yohann Auvitu (81) during second-period NHL hockey in Ottawa, Thursday, March 22, 2018. (Fred Chartrand/The Canadian Press via AP)

Totalt blev det bara 25 matcher i Ryssland, och under hösten har han varit klubblös. Nu är han klar – för spel i SHL.

”Känns spännande”

På sin hemsida meddelade Luleå under måndagskvällen att de tagit in backen på ett kontrakt som sträcker sig över pågående säsong.

– Det känns spännande att Yohann kommer in i laget inför avslutningen av grundserien och det efterföljande SM-slutspelet. Han är en rutinerad tvåvägsback som när han väl är inne i allt kommer att kunna spela både numerära över- och underlägen, säger sportchefen Stefan ”Skuggan” Nilsson.

150511 Frankrikes Yohann Auvitu blir tacklad av Sveriges Filip Forsberg under ishockeymatchen i ishockey-VM mellan Sverige och Frankrike den 11 maj 2015 i Prag. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Auvitu har även gjort långt över 100 matcher för Frankrike, och har 58 VM-matcher på sitt cv.

– Det känns jättekul att få avsluta säsongen tillsammans med Luleå Hockey. Jag har sett de senaste matcherna som laget har spelat och ser verkligen fram emot att ansluta till laget för att komma igång med både träningar och matcher, säger han.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!