NHL:s beslut – agerar nu efter Robin Lehners utspel på sociala medier: ”Jag dog nästan…”

Robin Lehner höll inte tillbaka.
Nu agerar NHL.
”Jag dog nästan”, skriver den svenske stjärnmålvakten.

Det hela grundar sig i en stor dispyt mellan Buffalo Sabres och Jack Eichel. Storstjärnan vill bort från klubben, som tippas komma allra sist i NHL den kommande säsongen, men hittills har man inte lyckats få till en trejd, vilket lett till mängder av öppna utspel och spekulationer.

Lehners ilska

Men inte nog med att de faktiskt bråkar om ambitioner och trejden. Eichel har även varit öppet kritisk mot att han hade behövt operation för en skada – vilket han inte tilläts. Det har fått flera spelare att öppet gå till hans försvar och dela med sig av sina erfarenheter, och en som inte håller tillbaka är Robin Lehner.

Chicago Blackhawks’ goaltender Robin Lehner speaks to the media during the NHL hockey team’s convention in Chicago, Friday, July 26, 2019. (AP Photo/Amr Alfiky)

Den svenske stjärnmålvakten kommer nu med flera utspel på Twitter mot lag i NHL, dock inte mot hans nuvarande lag Vegas Golden Knights. Men Lehner har själv spelat i just Buffalo Sabres, som fått så mycket kritik för Jack Eichel-behandlingen.

”Jag är 100 procent ett NHL-fan. Jag försöker inte förstöra något utan bara göra det som är rätt. Det är dags att lämna de gamla sätten och föra in de nya. Saker måste förändras. Jag pratar alldeles för mycket men har fortfarande 90 procent av filtret på. Tvinga mig inte att ta bort det helt”, skriver Lehner.

”Jag dog nästan”

Lehner lägger även ut en bild på sin skadade fot, från sin tid i just Buffalo.

– De förstörde min vrist – ordentligt. Sedan opererades jag och fick piller och ingen vård. Jag dog nästan, skriver han bland annat.

Vegas Golden Knights left wing William Carrier (28) celebrates with goaltender Robin Lehner after defeating the New Jersey Devils in an NHL hockey game Tuesday, March 3, 2020, in Las Vegas. (AP Photo/John Locher)

Robin Lehners tweets har inte gått NHL obemärkt förbi, och nu meddelar man att man kommer agera mot de allvarliga anklagelserna. Under söndagen meddelade ligaledningen, via ett pressmeddelande, att man vill prata med den svenske målvaktsstjärnan, om hans påståenden och anklagelser. Efter det kommer ligan ta beslut om en eventuell utredning, men bollen är helt klart i rullning.

LÄS MER: SHL-domarens helt ärliga ord – avslöjar nu vilken SHL-tränare som egentligen är värst: ”Han var jobbig…”

Få våra nyhetsbrev!