NHL-svenskens fräcka konstmål i natt – inför ögonen på självaste Peter Forsberg

I natt gjorde Gabriel Landeskog ett av NHL-karriärens allra vackraste mål.
När Colorado Avalanche tog sin sjätte raka seger och slog Nashville Predators med 3-2.
Och drömmålet kom passande nog inför ögonen på Colorado-legendaren Peter Forsberg.

Under nattens NHL-möte mellan Colorado Avalanche och Nashville Predators var svenske NHL-legendaren Peter Forsberg på plats på läktaren. Då fick ikonen se ett riktigt svenskt drömmål.

”Foppa” på läktaren

När ställningen fortfarande var 0-0 i Bridgestone Arena, Nashville, kom plötsligt Coloradokaptenen Gabriel Landeskog flygandes på isen. Med några snabba klubbrörelser bjöd NHL-svensken på ett vackert konstmål som lurade motståndarmålvakten Juuse Saros fullständigt.

Gabriel Landeskog, NHL
Gabriel Landeskog, NHL. FOTO: Viafree

Ur nästan helt omöjlig vinkel prickade Landeskog bortre krysset. Och på läktaren satt ”Foppa” och njöt av uppvisningen.
– Jaså, var Peter här? Vad kul att han äntligen fick se mig göra ett mål, säger den 27-åringen med ett leende till Sportbladet.

Svenskens drömmål

Så här säger Landeskog om sitt mål också:
– Sådant händer ibland, jag vet inte riktigt hur jag ska beskriva det. Erik Johnson slog en fin passning och sög åt sig deras försvarare, så jag fick lite utrymme. Sedan är Saros en lite mindre målvakt och sådana måste krypa ihop en smula för att hålla tätt vid stolparna och då kan det bli luckor upptill istället. Det blev det nu. Lite flyt ska man ha, säger han till kvällstidningen.

Gabriel Landeskog, NHL
Gabriel Landeskog, NHL. FOTO: Viafree

Men till en början var det stor förvirring om pucken faktiskt gått i mål eller inte. Men Coloradokaptenen var stensäker direkt och firade tidigt.
– Jo, jag såg att pucken var inne. Men i och med att alla fortsatte spela och många sa att den inte var inne blev jag lite orolig. När jag kom tillbaka till båset sa jag att jag var 75 procent säker. Ibland måste man bara sälja att man tror på det man gör, haha, säger han i intervjun.

Även Predators mål gjorde av svenskar i Viktor Arvidsson och Calle Järnkrork. Men det var gästerna Avalanche som till slut vann matchen med 3-2 och tog därmed sin sjätte raka seger i NHL.

Se highlights här:

LÄS MER: Här brakar helvetet loss mitt under 11-åringarnas match – SAMTLIGA spelare tokvevar