NHL-svensken bryter tystnaden om framtiden – och ger nu svar om en återkomst till SHL: ”Vi har haft kontakt”

Han är tillbaka på svensk mark igen.
Nu ger NHL-svensken Jacob Peterson besked om framtiden.
Och bemöter den stora frågan om en återkomst till SHL igen.

Det var i Frölunda som Jacob Peterson slog igenom som ung i SHL. Men det var hos rivalen Färjestad som han fick sitt stora lyft.

Först i Frölunda

Efter att ha gått från J18 upp till A-laget hos Frölunda lämnade forwarden Göteborg för Karlstad inför säsongen 2020/21. Direkt kom karriärens bästa säsong i SHL och imponerande 33 poäng på 46 matcher.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Jacob Peterson, hockey
TAMMERFORS 20220522 Sveriges Jacob Peterson under en presskonferens efter söndagens ishockeymatch i VM grupp B mellan Sverige och Norge i Nokia Arena. Foto Jonas Ekströmer / TT / kod10030 ***Bilden ingår i SPORTPAKETET. För övriga BETALBILD ***

Det ledde till NHL-kontrakt hos Dallas Stars och en debutsäsong i världens bästa hockeyliga. Men den senaste säsongen hos San Jose Sharks blev inte alls vad 24-åringen hoppats på.

Peterson i NHL

Peterson bytte bara om till sex matcher i NHL och fick spendera större delen av säsongen i AHL med 22 poäng på 40 matcher i farmarligan. Redan i februari tog säsongen tyvärr slut på grund en av axelskada.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Jacob Peterson, hockey
220524 Jacob Peterson of Sweden during the 2022 IIHF Ice Hockey World Championship game between Sweden and Latvia on May 24, 2022 in Tampere. Photo: Maxim Thoré / BILDBYRÅN / kod MT / MT0399

Nu är NHL-svensken tillbaka i Karlstad igen för att rehabilitera sig inför den kommande säsongen.
– Jag är inte jättenöjd, såklart. Mitt mål var att vara uppe i NHL hela säsongen och det var jag inte. Det är olika faktorer som spelar in, så är det alltid, men målet är att vara i NHL, säger han till lokaltidningen NLT om säsongen.

SHL-återkomst?

Kontraktet med Sharks går ut efter säsongen och nu öppnar Jacob Peterson upp om framtiden.
– Jag har bestämt mig för att vara kvar i USA ett år till. Jag vill vara hel en säsong där och med en bra och lång rehab i sommar ska det bli kul att åka över igen, säger han i intervjun.

LÄS MER: Elias Pettersson slår nu tillbaka mot hårda kritiken från egna tränaren under Stanley Cup-slutspelet: ”Jag har hört det”

24-åringen för kontakt med San Jose om en förlängning men han har också varit i kontakt med Färjestad. Peterson har sin bas i Karlstad och bor där med flickvännen mellan hockeysäsongerna.
– Det är klart att de (FBK) finns med i tanken. Vi har haft lite kontakt, mest för att kolla läget, men jag har varit tydlig med att jag vill vara kvar i USA, säger han till lokaltidningen.

Skulle du vilja se honom i SHL igen? Dela artikeln och säg din åsikt!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev