Peter Forsberg lämnar tv-rutan mitt under hockey-VM – ikonen stoppas efter att ha brutit mot reglerna: ”Jag hade ingen aning”

Peter Forsberg har tvingats lämna hockey-VM.
Legendaren stoppas nu efter att ha brutit mot reglerna.
– Jag hade ingen aning om det, säger han till lokaltidningen Nu i Österåker.

Viaplay avslöjade det med kraft inför hockey-VM att man gjort klart med ett stort namn som ny tv-expert. Det handlade om en av Sveriges främsta hockeyspelare genom tiderna och Peter Forsberg återvände till tv-rutan igen.

Foppa lämnar VM

50-åringen har sedan dess imponerat stort som expert under VM där Tre Kronor hittills har spelat tre matcher i Tjeckien. Men nu har ”Foppa” lämnat landet och försvunnit från tv-rutan för att ta en paus under turneringen.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Peter Forsberg, hockey-VM
240511 Peter Forsberg at a practice session during the 2024 IIHF Ice Hockey World Championship on May 9, 2024 in Ostrava. Photo: Maxim Thoré / BILDBYRÅN / kod MT / MT0575

Anledningen är att han ska gå med dottern på en Taylor Swift-konsert i Stockholm. Men nu kommer jättevändningen att det inte alls blir så på grund av att pappa Forsberg brutit mot reglerna.

”Hade ingen aning”

Det är nämligen 13-års gräns för konserten på Friends Arena, oavsett om man går med målsman eller inte. Och dottern Lily är bara nio år gammal och därför alldeles för ung.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Peter Forsberg, hockey-VM
240425 Peter Forsberg under en pressträff med Viaplay inför Ishockey-VM den 25 april 2024 i Stockholm . Foto: Maxim Thoré / BILDBYRÅN / kod MT / MT0567

Därför blir det ingen konsert för Peter Forsberg och dottern.
– Det vart stök, det där. Jag hade inte läst att man inte får ta med en unge som är under 13 år, så hon får ju inte gå. Jag hade ingen aning om det, jag hade köpt logebiljetter till oss. Så det sprack i Stockholm tyvärr, antingen får vi vänta eller åka utomlands och kolla på Taylor Swift, säger Foppa till lokaltidningen Nu i Österåker.

Ersätts i Viaplay

TV-experten avslöjar också sin favoritlåt med världsartisten.
– ”Blank Space”, den tycker jag om, erkänner han i intervjun.

LÄS MER: Erik Karlssons hjärtskärande ord mitt under hockey-VM – säger nu det som alla känner innerst inne: ”Det är synd”

Forsberg ersätts nu av Viaplay-kollegorna Mattias Norström och Håkan Södergren i tv-sändningarna. Därefter kommenterar ikonen med dubbla Stanley Cup-titlar sista gruppspelsmatchen och resten av slutspelet från tv-studion i Stockholm.

Vad tycker du om Peter Forsberg som tv-expert? Dela artikeln och säg din åsikt!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev