NHL-svenskarnas show i natt – låg bakom ALLT i efterlängtade segern

NHL-svenskarnas show i natt – låg bakom ALLT i efterlängtade segern

NHL är tillbaka igen.
Och Viktor Arvidsson och Filip Forsberg har återförenats igen.
Då bjöd svenskarna på show i nattens 2-0-seger mot Dallas Stars.

Nashville Predators hade en tung NHL-säsong och underpresterade sett till förväntningarna. Men efter fyra och en halv månad utan spel kommer man nu ut som ett annat lag inför Stanley Cup-slutspelet.

Svensk show

I natt visade laget upp sitt rätta jag och besegrade Dallas Stars med klara 2-0 i Edmonton. Framförallt var det svenska stjärnduon Viktor Arvidsson och Filip Forsberg som återförenats igen.

Nashville Predators, NHL
Nashville Predators, NHL. FOTO: Viafree.

Arvidsson och Forsberg fick chansen i samma kedja tillsammans med Ryan Johansen. Och det blev succé direkt när Arvidsson gjorde båda målen och Forsberg noterades för dubbla assist i nattens vinst i genrepet, se highlights här nedanför.

”En nystart”

En perfekt nystart för svenskarna och hela Nashville.
– Vi var alla lite besvikna hur vi spelade, individuellt, under grundserien så jag tror att det här avbrottet var en bra nystart för mig eftersom det gjorde att jag kunde sluta tänka på hockey, ta ett steg tillbaka och se på det lite annorlunda, säger Forsberg till NHL.com.
– Nu när vi kom tillbaka var jag riktigt upprymd över att få komma i gång igen och få spela med dem (Johansen och Arvidsson) igen. Det är som att kemin återvänt sedan dag ett och det har bara gjort mig ännu mer upprymd.

Nashville Predators, NHL
Nashville Predators, NHL. FOTO: Viafree.

Arvidsson stördes av skadeproblem under grundserien och tappade självförtroendet. Nu har han fått chansen att vila sig i form och hans målskytte kommer Predators verkligen att behöva om man vill gå långt i slutspelet.

På söndag kväll går Nashville Predators in i Stanley Cup-slutspelet när man möter Arizona Coyotes i play in.

Se målen:

LÄS MER: Tuffa beskedet: Förre JVM-målvakten tvingas lägga av – här är SM-guldvinnarens nya jobb

Få våra nyhetsbrev!