NHL-stjärnan tar klubban mellan benen – sekunden senare har han gjort tidernas absolut sjukaste straffmål

Det finns straffmål – och så finns det straffmål.
Frågan är om inte Nikita Gusev har gjort det sjukaste genom alla tider.
Lycka till att bara titta på det här en gång…

Det är verkligen någonting väldigt speciellt med hockeystraffar. På förhand ser det inte så lätt ut, med en ofta gigantisk målvakt som vaktar mellan stolparna. Men i Sverige har vi sett flera klassiska fullträffar genom åren.

Riktigt konstnummer

Mest minnesvärt är så klart Peter Forsbergs oförglömliga straff under OS i Lillehammer 1994. Foppa lurade ner målvakten åt ena hörnet, medan han petade pucken åt sidan och sedan förbi målvakten. Straffmålet blev frimärke och finten har sedan dess blivit kallad ”Foppa-straff”, och världsstjärnor har i cirka 25 år tagit efter draget.

940227 Ishockey, OS, Final, Sverige – Kanada: Peter Forsberg, Sverige och Corey Hirsch, Kanada. (Straff) © Bildbyrån

En annan svensk specialist är Linus Omark, som gjort sig känd för att göra diverse trollkonster då han ställts en-mot-en mot målvakten. Men inte ens Omark skulle klara av att göra det som Nikita Gusev lyckades med i en All Star-match i KHL för några år sedan. Gusev är nu en etablerad stjärna i NHL, men då var han betydligt mer okänd – men fick rubriker världen över efter sin osannolika show.

Omöjliga straffen

I All Star-matchen så åker Gusev helt enkelt fram, tar pucken mellan benen, snurrar runt med den i luften innan han dundrar den förbi en helt chanslös målvakt. Många har menat att det i stort sett borde vara fysiskt omöjligt att göra trollkonsterna i den farten – och att sedan få i väg ett skott med den hastigheten.

Foto: Youtube

Men Gusev gör det, och pucken går i mål förbi en chanslös målvakt. Visst, Gusev hade kanske inte vågat göra något liknande under en riktig match, men det är omöjligt att inte fascineras av vilken enorm skicklighet det krävs för att lyckas med någonting liknande. Hatten av!

LÄS MER: Nordamerikanske storstjärnans plötsliga tokhyllning till ”Sudden”: ”Hoppas ha en lika bra karriär som honom”

Få våra nyhetsbrev!