NHL-stjärnan Mika Zibanejads löfte – vill återvända till SHL igen: ”Min dröm är att…”

Mika Zibanejad stod för en helt makalös NHL-säsong i år.
Nu avslöjar svensken att han vill återvända till SHL igen.
– Det är fortfarande en dröm att få vinna SM-guld med Djurgården, säger 26-åringen i podcasten ”Sporthuset”.

Han var på väg mot sin bästa NHL-säsong i karriären innan ligan pausades för coronaviruset. Då Mika Zibanejad var hela NHL:s hetaste spelare med imponerande 75 poäng på 57 matcher.

Zibanejads löfte

Sedan dess har svenske NHL-stjärnan återvänt till Sverige för att vänta till att NHL-säsongen påbörjas igen. Medan han väntar kommer ett löfte som verkligen får Djurgårdsfansen att längta.

Mika Zibanejad, New York Rangers
200305 New York Rangers Mika Zibanejad (R) celebrates with Marc Staal (L) after scoring 6-5 in overtime during a regular season NHL game between New York Rangers and Washington Capitals on March 5, 2020 in New York. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 88126

För när Zibanejad gästar podcasten ”Sporthuset” lovar han en återkomst till SHL-klubben igen och att få avsluta karriären hemma i Stockholm.
– Det hade varit otroligt coolt att få vinna SM-guld med Djurgården, det var ett tag sedan. Är jag fräsch och det känns bra mentalt, men också fysiskt och att jag kan göra det bra så samt att jag verkligen brinner för det just då, så absolut. Förhoppningsvis är det så långt fram i tiden så vi inte vet hur det kommer att se ut då, säger han i podden.

Spelade i AIK

26-åringen började sin hockeykarriär som ungdom i Hammarby och AIK innan han flyttade till Djurgården för att spela i J18-laget. Och han tog verkligen nya klubben till sitt hjärta.

Mika Zibanejad, New York Rangers
200305 New York Rangers Mika Zibanejad during a regular season NHL game between New York Rangers and Washington Capitals on March 5, 2020 in New York. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 88126

Varje gång det är uppehåll i NHL är han hemma i Sverige för att titta på Djurgården och stå bland fansen på läktarna. Det blev bara två A-lagssäsonger i Djurgården innan stora flyttlasset gick vidare till Nordamerika.

”Det är en dröm”

Där Zibanejad utvecklats till en riktig NHL-stjärna senaste åren. Dessutom har New York Rangers-spelaren vunnit JVM-guld 2012 med Juniorkronorna och VM-guld med Tre Kronor 2018.

Det fattas egentligen bara tre saker för att Zibanejad ska fullända sin hockeykarriär.
– Det är väl Stanley Cup och OS som är kvar. Och självklart skulle det vara en dröm att vinna SM-guld med Djurgården, säger 26-åringen i podcasten.

När NHL-säsongen väl drar igång, om den gör det, ska Zibanejad även jaga ett mycket svårslaget svenskt NHL-rekord. Nämligen Håkan Loobs målrekord på 50 mål under en NHL-säsong, där 26-åringen hittills har gjort 41 fullträffar med 12 NHL-matcher kvar att spela av grundserien. 

LÄS MER: Förre SHL-stjärnan dumpas av utländska storklubben – efter bara en(!) match