Bekräftat: Linus Omark lämnar KHL helt och hållet – hit flyttar storstjärnan nu

Efter hela sex år i KHL tar Linus Omark nu farväl av ligan.
Svenske storstjärnan har bestämt sig för att lämna Ryssland helt och hållet.
33-åringen har redan gjort klart med ny klubb också, bekräftar hans agent.

Luleå fick här om dagen göra klart med en riktig drömvärvning i Linus Klasen. Många supportrar har också drömt om den efterlängtade återföreningen av Klasen och Linus Omark i SHL.

Omark lämnar KHL

Nu står det även klart att Omark lämnar KHL-klubben Salavat Julajev efter fem säsonger. Svensken har redan tagit farväl av sin ryska klubb på Instagram och byter till ny klubbadress för kommande säsong.

Linus Omark, KHL
180208 Linus Omark of Sweden during a training session ahead of the 2018 Winter Olympics on February 8, 2018 in Incheon. Photo: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / 91953

Men Luleåfansen får fortsätta vänta på Omark den här gången också. För 33-åringen kommer inte att återvända till Sverige riktigt än.

Klar med ny klubb

Svenskens agent Igor Parashkin bekräftar för ryska nyhetsbyrån Tass att Omark är klar för spel i ett annat land.
– Som planerat kommer han att fortsätta sin karriär i Schweiz. Men jag kan inte namnge klubben ännu, säger agenten till Tass.

Linus Omark, KHL
180129 Linus Omark under Sveriges ishockeylandslags träning inför OS 2018 den 29 januari 2018 i Stockholm. Foto: Simon Hastegård / Bildbyrån / Cop 118

Linus Omark spelade i Schweiz säsongen 2012/13 och vann då den totala poängligan med 69 gjorda poäng för Zug. Det återstår att se om det är just den klubben som poängkungen återvänder till i schweiziska NLA.

Omark lämnar Ryssland med ett oerhört imponerande poängsnitt på hela 353 poäng på 401 matcher. Med det är svensken på plats tio i den totala poängligan i KHL genom alla tider.

LÄS MER: BOMBEN: Superprofilen dumpas av SHL-klubben – får inget nytt kontrakt: ”Blev helt tomt”