Förre SHL-stjärnan dumpas av utländska storklubben – efter bara en(!) match

Han fick lämna Färjestad i februari efter en tung säsong.
Då flyttade SHL-stjärnan Johan Ryno till Schweiz istället.
Men nu får 33-åringen också lämna nya klubben Lugano – efter bara en match.

Senaste säsongen i Färjestad BK var väldigt tung för förväntade stjärnspelaren Johan Ryno. Flera gånger var han inte ens ombytt och fick se matcherna från läktaren.

Ryno lämnade FBK

Till slut bröts kontraktet och Ryno fick lämna FBK innan transferfönstret stängdes i februari. Då lämnade 33-åringen Sverige helt och flyttade till Schweiz istället.

Johan Ryno, Färjestad
200130 Färjestads Johan Ryno och Johan Ivarsson på läktarplats under ishockeymatchen i SHL mellan Färjestad och Leksand den 30 januari 2020 i Karlstad. Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN / kod FK / Cop 185

Där Ryno avslutade säsongen med NLA-storklubben HC Lugano. Men svensken hann bara med att spela en match i nya klubben.

En match i Schweiz

Därefter avslutades säsongen i förtid på grund av coronavirusets utbrott och hela slutspelet i Schweiz ställdes in. Och tyvärr blir det bara den enda matchen för Ryno i Lugano.

Johan Ryno, Färjestad
191230 Färjestads Johan Ryno deppar under ishockeymatchen i SHL mellan Skellefteå och Färjestad den 30 december 2019 i Skellefteå. Foto: Ola Westerberg / BILDBYRÅN / Cop 117

I dag kom beskedet att 33-åringen får lämna klubben. Ryno är en av många spelare som Lugano inte väljer att ha kvar till nästa säsongen, meddelar klubben i ett officiellt pressmeddelande.

Ny klubb för Ryno

Johan Ryno gjorde 15 poäng på 30 matcher i SHL den gångna säsongen. Innan dess har veteranen gjort hela 234 poäng på 380 SHL-matcher för klubbar som Frölunda, Timrå, Djurgården, Leksand och Färjestad.

Nu får han leta ny klubb till nästa säsong. Det återstår att se om han fortsätter utomlands eller vänder hem till Sverige igen.

LÄS MER: Bekräftat: Linus Omark lämnar KHL helt och hållet – hit flyttar storstjärnan nu