NHL-lagets känslosamma hyllningsvideo till Oskar Lindblom värmer nu varenda hockeyhjärta

Oskar Lindblom gjorde i natt efterlängtad comeback.
Då hyllades han stort av Philadelphia Flyers.
NHL-klubbens hedrande video får nu varenda hockeyälskares ögon att vattnas.

Det var i december som beskedet kom som chockade en hel hockeyvärld. Philadelphia Flyers svenske stjärna Oskar Lindblom hade diagnostiserats med Ewings sarkom, en form av skelettcancer.

Med i natt

När Lindblom skulle kunna återvända till rinken igen var länge oklart, men efter att ha friskförklarats i juli så var det hoppfullt om spel till hösten. Därefter har stegen gått allt snabbare, och i natt var det äntligen dags.

Foto: Twitter

Efter att i veckan varit med på Flyers uppvärmning så togs han till nattens sjätte match mot Islanders, i konferenssemifinalen, med i matchtruppen. Och ingen lämnades oberörd av det.

Otroliga klippet

Inför matchen så la Philadelphia Flyers ut en hyllningsvideo om Lindblom, där man via små sekvenser får följa med honom från tiden innan, under och efter sjukdomen. Klippet har fått över 26 000 gillamarkeringar, och kommentarsfältet fylldes snabbt med lovord och lyckönskningar till Lindblom.

Foto: Twitter

Lindblom fick över 17 minuters istid i matchen, som Philadelphia Flyers vann med 5-4. Lindblom noterades inte för några poäng i matchen, men hyllades unisont av lagkamrater, tränare och experter efteråt.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!

Få våra nyhetsbrev!