NHL-klubbens magiska gest mot talangens mamma – får nu hela hockeyvärlden att applådera

Ozzy Wiesblatt draftades av San Jose Sharks.
Nu tokhyllas NHL-klubben för gesten mot talangens mamma.
– Det betyder jättemycket, säger Wiesblatt.

Det är verkligen någonting alldeles speciellt med draften. Få personer lämnas oberörda när man får se glädjen från ungdomar som drömt om att nå NHL hela sitt liv – och sedan lyckas, för att sedan få gå upp på scenen för att ta på sig sin nya matchtröja.

Draft via video

I år, på grund av coronaviruset, såg dock NHL-draften annorlunda ut. Den gick av stapeln under natten mot onsdagen, och i stället för att samlas i en arena så gick allting till via video.

Foto: Twitter

De aktuella spelarna hade även de kameror hemma, och glädjen var omöjlig att ta miste om. Den lite speciella videodraften har dock hyllats som något positivt, då spelarna till en större grad kunde vara med fler personer än vanligtvis, då det är lättare att samla nära och kära hemma i vardagsrummet än i en arena i en annan stad, exempelvis.

Magiska gesten

Men efter draften är det någonting helt annat som de flesta pratar om. Många reagerade nämligen på att San Jose Sharks scoutchef Doug Wilson Jr., när han meddelade att man som 31:a spelare draftar Ozzy Wiesblatt, använde teckenspråk.

Foto: Twitter

Men anledningen är att Wiesblatts mamma är döv, och då således kunde förstå att hennes son blivit klar för NHL.

– Det betyder mycket, speciellt för min mamma och döv-communityt i allmänhet. Det var verkligen en fin gest av honom att göra så och det är någonting som min mamma aldrig kommer glömma bort, säger Ozzy Wiesblatt själv.

”Fint av klubben”

När draftvalet gjordes så var kommentatorerna snabba på att berätta vad syftet med teckenspråket var – och hur mycket det betydde.

– Jag vet inte om ni förstod det, men han gjorde teckenspråk. Hans mamma är döv, det är så fint av klubben att sträcka ut en hand till familjen. Den här mamman har offrat så mycket, och visat ett sånt stöd, säger de i sändningen.

LÄS MER: NHL-legendarens mäktiga hyllning till Lucas Raymond – efter nattens draftsuccé: ”Han har allt”

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!