NHL-giganten Zdeno Chara om första mötet med stora idolen Nicklas Lidström: ”Jag gjorde bort mig…”

Zdeno Chara beundrar Nicklas Lidström.
Nu berättar hockeybacken om första mötet med svensken.
– Jag vände mig om och tänkte att nu har jag gjort bort mig igen, säger Chara i en video.

Vad händer om man tar en av NHL:s största spelare och en av NHL:s största spelare, sett till längden, och för dem samman? Magi uppstår.

Charas stora idol

Det är precis vad som händer i den här programserien som heter ”My Hockey Idol” när Nicklas Lidström och Zdeno Chara slår sig ned för att prata minnen. Chara har många gånger uttryck hur mycket han beundrar svensken.

Nicklas Lidström, Detroit Red Wings
090930 Ishockey, NHL Premiere Challenge, Detroit Red Wings: Nicklas Lidström, Detroit. © Bildbyrån – 85532

Nu får han möta sin idol igen i ett ärligt samtal mellan två riktiga giganter inom NHL.
– Du är en så stor man som har haft stor påverkan på min hockeykarriär. Jag respekterar och ser upp till dig, säger slovaken till ”Lidas”.

Lidas: ”Seriöst?”

Chara fortsätter att berätta om första mötet med Lidström. Det var i samband med en All Star-match i NHL.
– Jag kommer ihåg att vi möttes då och min fru visste hur nervös jag var att bara vara i närheten av dig. Jag var så nervös för jag tyckte verkligen att du var en så bra spelare, säger Chara i videon.
– Jag minns också det, jag kommer ihåg att du sa att du beundrade mig. Jag svarade bara: ”Seriöst? Ser du upp till mig?”, säger Lidström om minnet.
– Det var så ödmjukt av dig att säga så och jag tänkte: ”Han är den bästa spelaren i NHL och säger så till mig?” Jag vände mig om och tänkte att nu har jag gjort bort mig igen, säger Chara med ett stort leende.

Nicklas Lidström, Detroit Red Wings, Zdeno Chara, Boston Bruins
110623 Ishockey, NHL, NHL-Galan: Nicklas Lidström, Detroit och Zdeno Chara, Boston med utmärkelser © Bildbyrån – Cop 35 SWEDEN ONLY

I videon berättar även Lidström hur han tänkte när han tog beslutet att sluta med hockeyn.
– Jag tog ett rätt beslut att lägga av, för jag saknade motivationen och hungern. Vi hade många duktiga unga spelare som var på väg upp. Jag kände att jag hade gjort allting. Men det var verkligen ett svårt beslut att, säger Lidas i videon.

Nicklas Lidström vann fyra Stanley Cup-titlar och hela 9 Norris Trophy som NHL:s bästa back samt OS- och VM-guld med Tre Kronor under karriären. För Zdeno Chara har det blivit 1 Stanley Cup-titel och 1 Norris Trophy samt två VM-silver med Slovakien.

Se videon:

LÄS MER: Hinote avslöjar galna löftet till Foppa inför Chara-fighten: ”Har fortfarande mardrömmar”

Få våra nyhetsbrev!