När Tommy Söderström åkte på "dyngspö" på isen – och gick miste om en dejt(!): "Det blev trippeltorsk"

När Tommy Söderström åkte på ”dyngspö” på isen – och gick miste om en dejt(!): ”Det blev trippeltorsk”

Tommy Söderström är en av Sveriges främsta målvakter genom tiderna.
Men han var inte mycket till fajter – vilket han fick erfara den hårda vägen…
– Jag tyckte det var lite roligt för jag hade alltid velat slåss en gång på isen. Sedan åkte jag ju på dyngspö, säger han i podden ”Släpp Sargen”.

Året är 1995 och Tommy Söderström har bytt Philadelphia Flyers mot New York Islanders. Då hände det som han på något märkligt sätt ändå hade längtat efter.

Söderströms fajt

Svenske målvaktslegendaren fick göra sin allra första NHL-fajt på isen när Islanders mötte New Jersey Devils.
– I min ände så var det en som blev skadad, så det blev slagsmål. Då var ju de (New Jersey) fem och vi fyra, så då höll jag bara en kille i byxorna så att han inte skulle kunna åka till någon annan och fightas, berättar 51-åringen när han gästar podcasten ”Släpp Sargen”.

Tommy Söderström, NHL
950122 Ishockey, NHL, New York Islanders – Ottawa Senators, 3-3: Tommy Söderström, målvakt, Islanders. Foto: BILDBYRÅN / 18484

Söderströms agerande att blanda sig in i bråket uppskattades inte på den andra sidan rinken. Motståndarmålvakten Corey Schwab såg vad som hände och tände till direkt.
– Han drog över hela isen, men jag såg aldrig honom, så helt plötsligt var han bakom mig och hade droppat handskarna. Han började slita av mig hjälmen och plocken får man ju inte av, för den sitter ju fast – men jag hann få av mig min stöt och han började ju mata på mig. Min enda tanke var ”Tommy, gå inte ner som någon vekling och lägg dig på isen nu, utan stå upp”. Så jag stod ju upp och fick ta ett par smällar där, så jag fick väl sy sex stygn eller något sådant där, säger målvaktsikonen i podden.
– Jag tyckte det var lite roligt för jag hade alltid velat slåss en gång på isen. Sedan åkte jag ju på dyngspö, men det spelade inte så stor roll.

”Världens blåtira”

Slagskämpen Schwab bestraffades med matchstraff på grund av att han åkt över mittlinjen, vilket ledde till att legendaren och den givne förstemålvakten Martin Brodeur blev tvungen att lämna båset och ställa sig i kassen. Det gillade han INTE alls.
– Då hörde man honom högt och tydligt säga ”This was my fucking night off!”, så han var inte så glad över att han fick hoppa in mitt i matchen. Det kan man ju förstå eftersom han stod typ 70 matcher per säsong, säger Söderström.

Tommy Söderström, NHL
Tommy Söderström. FOTO: Youtube.

För Tommy Söderström resulterade första NHL-fajten i en rejäl blåklocka och även en förstörd dejt(!).
– Jag fick ju världens blåtira där då och skulle egentligen på en liten dejt i Philadelphia samma kväll, men jag var på så jävla dåligt humör när jag kom dit så jag ringde henne och sa att det blir inget. Både ansiktet och dejten sket sig. Jag tror vi förlorade matchen också, så det blev trippeltorsk, säger han med ett skratt.

Se fajten:

LÄS MER: Svenska målvaktsikonens fullständiga mardrömsdebut i NHL: ”Vad är det som händer!?”

Lyssna här:

Få våra nyhetsbrev!