När ”Henke” blev fullkomligt rosenrasande – och gjorde allt för att stoppa matchen: ”Vägrar be om ursäkt”

Henrik Lundqvist är kanske inte känd för att ilskna till på isen.
Men ibland hände det. Och då rejält.
– Jag vägrar be om ursäkt, sa han efter incidenten.

Henrik Lundqvist är en av Sveriges främsta hockeymålvakter genom tiderna. Han var det solklara förstavalet i New York Rangers, och vaktade klubbens kasse i hela 15 säsonger.

Ilsknade till rejält

Han blev verkligen en ikon för sina insatser i Rangers, och är i dag bland annat studioexpert för organisationens egna tv-sändning. Där bjuder han tittarna på metodiska analyser, och ett lugn har alltid funnits över honom.

Men det finns tillfällen där Henrik Lundqvist ilsknat till rejält. Särskilt den gången han fullkomligt rosenrasande välte sin egen målbur för att få domarnas uppmärksamhet.

Foto: YouTube

Incidenten skedde i ett bortamöte mot Pittsburgh Penguins säsongen 2015/16. Svenskens lagkamrat, Kevin Hayes, hade missat ett gyllene läge och Penguins gick på kontring med fruktade Sidney Crosby i spetsen.

Kanadensaren tog sig förbi Rangers försvar i rasande fart, men Lundqvist stod emot skottförsöket. Samtidigt flyger hans egen back, Ryan McDonagh, in i honom och han tappar klubben som glider iväg.

”Vägrar be om ursäkt”

”Henke” viftade febrilt på domarens uppmärksamhet att stoppa spelet så han kan hämta sin klubba. Men utan något gehör blev Henrik Lundqvist rasande och välte sin egen målbur för att stoppa spelet.

Incidenten skedde i den andra perioden, och Lundqvist kom inte ut för att spela i den tredje. Hans coach sa på en presskonferens efter matchen att svensken fått nackont.

Foto: YouTube

Även Henrik Lundqvist mötte media efter matchen där han fastställde att han inte ångrar någonting.

– Jag vet inte hur jag kom på idén att välta målet, men det var det som poppade upp i mitt huvud. Jag vägrar be om ursäkt för det, jag var inte position för att spela vidare, sa svensken själv efteråt.

LÄS MER: Henrik Lundqvist avslöjar detaljen i Ovetjkins skott – som gör dem nästan omöjliga att stoppa: ”Det var så…”

Få våra nyhetsbrev!