Henrik Lundqvist avslöjar detaljen i Ovetjkins skott – som gör dem nästan omöjliga att stoppa: ”Det var så…”

Henrik Lundqvist har stoppat många puckar genom sin karriär.
Den tuffaste uppgiften var att stå emot Alex Ovetjkins bössa, och svensken avslöjar detaljen som gjorde det så svårt.
– Jag blev nästan överraskad, säger Lundqvist.

Henrik Lundqvist har stått öga mot öga mot flera notoriska skyttar genom sina 15 år i Nordamerika. Som en av hela NHL:s bästa målvakt har svenskan lyckats stoppa de allra flesta, men det finns en som ofta lyckades överlista den nu pensionerade puckstopparen.

”Ett speciellt sätt”

Och det är ingen mindre än den ryske superstjärnan Alex Ovetjkin, som Lundqvist delade omklädningsrum med under sitt år i Washington Capitals. Men de ställdes mot varandra flera gånger med tanke på ”Henkes” långa historik i Rangers.

Och den svenske före detta målvakten avslöjar nu varför det var så svårt att stå emot Ovetjkin, som bland annat gjort sig känd för sin hårda bössa.

Foto: Twitter

– Hans (Ovetjkins) skott är så hårda. De är inte alltid så träffsäkra men väldigt hårda. Och han böjde klubban på ett speciellt sätt som gjorde skotten så svåra att läsa, säger svensken i TNT:s hockeystudio och fortsätter:

– Ibland kändes det som att skotten kom rakt på en, mot kroppen. Men sen så ändrade pucken riktning lite.

Ovetjkin stack ut

Henrik Lundqvist menar att det fanns några spelare i NHL vars skott var väldigt svåra att läsa. En känsla kunde fylla hela kroppen att det här kommer bli svårt. Alex Ovetjkin hade ett sånt skott.

– Man blir nästan överraskad. Ovetjkin hade ett skott som man alltid trodde att man skulle rädda men de överraskade varenda gång.

200305 Washington Capitals Alexander Ovechkin during a regular season NHL game between New York Rangers and Washington Capitals on March 5, 2020 in New York. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Henrik Lundqvist meddelade tidigare i år att han avslutar karriären efter att ett upptäckt hjärtfel hållit honom borta från spel under en längre period.

I dag figurerar svensken i olika hockeymagasin i Nordamerika, men kommer att snacka hockey i svensk tv under OS i Kina.

LÄS MER: Här dominerar Henrik Lundqvist fullständigt på bästa sändningstid – tar plötsligt fram gitarren och briljerar

Få våra nyhetsbrev!