Här dominerar Henrik Lundqvist fullständigt på bästa sändningstid – tar plötsligt fram gitarren och briljerar

Henrik Lundqvist har gjort succé som tv-expert.
Och populariteten sjönk inte i natt.
Målvaktsikonen drog nämligen fram en gitarr – och briljerade fullständigt.

Det var en stor sorg när Henrik Lundqvist meddelade att han tvingas lägga ner hockeykarriären efter ett hjärtfel. Svensken dominerade i NHL i 15 år och är en riktig ikon i New York Rangers, men tidigare under året meddelade han alltså att han spelat sin sista hockeymatch, men han har inte direkt dragit sig undan rampljuset.

Briljerar med guran

Henrik Lundqvist har klivit direkt in i en direktroll i tv, och har hyllats stort för sina insatser i Madison Square Gardens egna tv-studio, där han bjudit på sköna anekdoter, mycket skratt – och träffsäkra analyser. I natt gästade Lundqvist TNT:s studio, och då blev det show på en helt ny nivå.

Foto: Twitter

Henrik Lundqvist har inte direkt hållit det hemligt under sin karriär, att han har ett stort musikintresse. Det var under stor uppståndelse som svensken bland annat klev in i Jimmy Fallons show för några år sedan, för att spela introt till en Guns N’ Roses-låt, för att fira att NHL var tillbaka efter lockouten. Lundqvist är en riktig hejare på gitarr, och det demonstrerade han i natt igen.

”Vill be om ursäkt…”

Mitt under bästa sändningstid så drog nämligen Lundqvist fram gitarren, och tillsammans med den förre spelaren Paul Bissonnette så bjöds det på musik från Metallica. Sånginsatsen stod ”Biz” för, och den går helt klart att ifrågasätta, men gitarrspelet var i stort sett fläckfritt, vilket även uppmärksammades i studion.

”Jag vill be om ursäkt till alla där hemma som såg det där. Grymt gitarrspel, däremot!”, säger Bissonnette.

Foto: Twitter

På Twitter har Lundqvist själv skojat om händelsen.

”Jag och ”Biz” planerar vårturnén i detta nu …” , skriver han.

LÄS MER: Nya jättefloppen för Elias Pettersson i natt – sämsta noteringen på över tre(!) år: ”Vad har egentligen hänt?”

Få våra nyhetsbrev!