Henrik Lundqvist avslöjar nu sitt helt nya jobb – blir expert i svensk tv(!): ”Ser fram emot det här”

Henrik Lundqvist blir expert i OS.
Det meddelar han på sociala medier.
”Ser fram emot att följa och diskutera OS tillsammans med er där hemma i TV-soffan”, skriver han.

Henrik Lundqvist har tvingats avsluta karriären, men har redan inlett ett nytt jobb inom sporten. I samband med att NHL dragit igång har nu den svenske målvaktsikonen klivit rätt in i Madison Square Gardens egna studio, där han hittills hyllats för sina insatser.

Henkes nya jobb

Vad Lundqvist ska syssla med framöver, utöver studiojobbet, är fortfarande inte helt fastställt, men nu kommer åtminstone besked om att han fortsätter med sitt expertjobb även i Sverige. Henrik Lundqvist ansluter nämligen till Discoverys redan stjärnfyllda trupp, som kommer att jobba med OS i Peking i februari nästa år.

Henrik Lundqvist, Tre Kronor
190519 Goaltender Henrik Lundqvist of Sweden after a practice session during the 2019 IIHF Ice Hockey World Championship on May 19, 2019 in Bratislava. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87948

Det meddelar ”King Henrik” i dag på sociala medier.

”Ser fram emot att följa och diskutera OS tillsammans med er där hemma i TV-soffan. Dom bästa spelarna är på plats, kommer bli en intressant och spännande turnering”, skriver han.

NHL-spelare ansluter

För Lundqvist blir det annars speciellt, då han allra helst av allt hade velat spela.

– Det ska bli väldigt spännande och kul att få följa grabbarnas äventyr i Peking. Såklart känns det speciellt att inte själv dra på sig utrustningen för att hjälpa till på isen men det ska därför bli extra kul att istället bidra med min erfarenhet vid sidan av isen och på så sätt guida de svenska tittarna under spelets gång, säger Lundqvist i ett pressmeddelande.

Vinterns OS är en riktig höjdpunkt för alla hockeyälskare, då NHL-spelarna på nytt är tillbaka i turneringen. Senast så ville lagen i ligan inte släppa sina spelare till turneringen, men i år har det ändrats, vilket betyder att världens samtliga bästa spelare kommer att spela, vilket såklart kommer leda till ruggig dramatik och underhållande matcher.

Henrik Lundqvist, New York Rangers
190430 Goalkeeper Henrik Lundqvist in the mixed zone after team Sweden’s practice session ahead of the Carlson Hockey Games on april 30, 2019 in Stockholm. Foto: Simon Hastegård / Bildbyrån / 180031

Henrik Lundqvist har tvingats avsluta karriären efter att en hjärtfel uppdagats, som han tvingats operera. Lundqvist, som gjorde hela 15 säsonger i New York Rangers, hade skrivit på för Washington Capitals när chockbeskedet kom, och nu är alltså karriären avslutad.

I dag återstår exakt 100 dagar till OS börjar.

LÄS MER: Nya jättekritiken mot Elias Pettersson – sågas nu stenhårt av sin egen tränare(!) trots urläckra poängen

Få våra nyhetsbrev!