När Foppa visade upp hela registret, snurrade bort ett halvt lag – och gjorde ett av karriärens mäktigaste mål

Peter Forsberg hade verkligen allt.
Det ledde till en hel del snygga mål.
Som den gången han gick på urläcker soloräd – innehållande en tunnel – innan han la pucken i nät.

Tänk vad som hade blivit av Peter Forsberg utan alla skador… Foppa hade under stora delar av sin karriär problem, han tvingades till flera operationer och comebacker – och trots det lyckades han ändå bli en av Sveriges absolut största spelare genom tiderna.

Otrolig karriär

Forsberg har ett helt ruggigt poängsnitt i NHL och under alla åren i världens tuffaste hockeyliga så blev det dessutom två Stanley Cup-titlar med Colorado Avalanche. Det var just där som Foppa skördade sina allra största framgångar, men mot slutet av sin karriär så blev det även spel i Philadelphia Flyers, och sedan även i Nashville Predators.

Foto: Twitter

Under sejouren i Flyers så var Foppa rejält hämmad av sina skador, men trots det snittade han mer än en poäng per match och spelade stundtals brutalt bra hockey. Det var också i Flyers som Foppa gjorde ett av karriärens absolut snyggaste mål – en fullträff som ofta glöms bort när man pratar om hans vassaste höjdpunkter.

Magiska målet

Det var i en match mot Chicago Blackhawks som Foppa verkligen visade upp hela registret och visade vilken extremt skicklig hockeyspelare han var. Forsberg vinner pucken offensivt i sarghörnet, och tvekar inte en sekund på att bryta in mot kassen. Svensken utmanade en Blackhawks-spelare – och passade då på att göra en förnedrande tunnel.

Foto: Twitter

På vägen mot mål tappar Foppa dessutom balansen, men trots det så lyckas han med en backhand stöta pucken förbi målvakten och in i mål. Ett enormt skickligt agerande som verkligen visade vilken typ av spelare Foppa var: Fysisk och extremt skicklig med pucken.

LÄS MER: Niklas Wikegårds dom inför nya säsongen: De vinner SM-guld – och topplaget(!) blir årets stora flopp

Få våra nyhetsbrev!