Niklas Wikegårds dom inför nya säsongen: De vinner SM-guld – och topplaget(!) blir årets stora flopp

Ny SHL-säsong stundar.
Nu ger Niklas Wikegård sin dom om vilka som står som vinnare – och vilka som blir årets flopp.
– Jag tror att de får svårt att upprepa samma säsong, säger han i podcasten ”Släpp Sargen”.

I våras var det Växjö som stod som SM-vinnare, och efter en lång sommar och uppehåll är det snart äntligen dags igen. På lördag stunda en ny säsong, och visst känns det väl ovissare än på riktigt länge den här säsongen.

De vinner guld

Färjestad har gjort flera urstarka värvningar då flera hemvändare återvänt efter spel i större ligor. Luleå har även de värvat starkt, och flera andra toppklubbar har stärkt upp sina riktigt trupper riktigt starkt.

190402 Cmores Niklas Wikegård under kvartsfinal 6 i SM-slutspelet i ishockey mellan Skellefteå och Djurgården den 2 april i 2019 i Skellefteå. Foto: Ola Westerberg

I hockeypodden Släpp Sargen får C More-experten och den stora hockeyprofilen Niklas Wikegård en rak fråga kring vilket lag han tror tar hem SM-guldet framåt våren.

– Om inte Roger Rönnberg är med och petar för mycket och styr upp allt i detalj – att det ska se ut på ett speciellt sätt hela tiden – så tror jag Frölunda vinner, säger C More-experten.

Pekar ut floppen

Han menar att Göteborgsklubben också stått för sommarens vassaste nyförvärv till SHL.

– Jag tror att Ryan Lasch för Frölunda blir extremt viktig. Vi vet hur mycket han betyder för dem. Ska vi vara sexa eller sjua i den här ligan? Nej, nej, nej – vi hade ju jätteproblem, säger Roger, kring att göra mål och vara kreativa. Vi måste ha en offensiv och göra tre mål i snitt. Vi hämtar Ryan Lasch. Varsågod, kom tillbaka.

181129 C-more:s Niklas Wikegård och Luleås tränare Thomas Berglund under ishockeymatchen i SHL mellan Luleå och Linköping den 29 november 2018 i Luleå. Foto: Simon Eliasson/Bildbyrån

Wikegård tror hårt på Frölunda, men lyfter däremot han fram förra säsongens grundseriesuccé som en potentiell flopp 21/22. 

– Leksand hade ju en extrem förstaformation förra året som bar laget och gjorde alla stora och starka. Jag tror att Björn (Hellkvist) får svårt att upprepa samma säsong.

LÄS MER: Janne Anderssons plötsliga tokilska – fick utbrott på presskonferensen(!): ”Helvete! Vad är problemet?”

Få våra nyhetsbrev!