När Erik Karlsson tröttnade helt på Sidney Crosbys fånigheter – och stod för tidernas skönaste hån på isen

När Erik Karlsson tröttnade helt på Sidney Crosbys fånigheter – och stod för tidernas skönaste hån på isen

Erik Karlsson är inte bara en jäkel på att spela hockey.
Han är dessutom en av världens roligaste på isen.
Som den gången han tröttnade på Sidney Crosbys larv – och stod för ett tokskönt hån

Det har gått tyngre för Erik Karlsson de senaste åren. Sedan flytten till San Jose Sharks har han fått större delen av tiden förstörd av skador, men det råder inga tvivel om vilken otrolig kapacitet han besitter – och på sina bästa dagar är han fortfarande en av världens absolut bästa backar.

Världens bästa back

Men det är trots allt en del skillnad mot för några år sedan. När Karlsson gjorde sina sista säsonger i Ottawa Senators var han världens bästa back, och han fick enorm uppmärksamhet i Nordamerika för hur han bar sitt Ottawa Senators på sina axlar. Men Karlsson var även omtyckt av såväl fans som experter av andra anledningar.

Foto: Twitter

Karlsson har under hela sin karriär spelat med ett leende på läpparna och det är inte sällan som han bjuder rejält på sig själv, både på isen och vid sidan av den. Karlsson är helt enkelt en kille som får folk att skratta, och till och med när det betyder som allra mest, i världens bästa hockeyliga. Det finns flera exempel på när han bland annat kommer med helsköna gliringar till andra svenskar i NHL – men det bästa exemplet kom kanske under en match mot Pittsburgh Penguins för några år sedan.

Toksköna hånet

Många hade varit enormt fokuserade när man möter spelare som Sidney Crosby. Men inför en tekning så såg Erik Karlsson att Pittsburgh-lagkaptenen åkte runt och pratade med sina spelare med handen för munnen. Det är något som de flesta superstjärnor gör, bara så att kameror inte ska fånga vad som sägs spelarna emellan – men Erik Karlsson tyckte bara att det var larv.

Foto: Twitter

Så inför tekningen passade han på att tokhåna Crosby – genom att ironiskt lägga handen framför munnen och låtsas prata. Att bjuda på ett sånt skämt när man ställs mot världens bästa spelare kräver ett rejält skallben, och det är precis som det som gjorde Erik Karlsson så extremt underhållande att titta på. Vilken lirare!

LÄS MER: Färjestad-kaptenen rasar mot förbundet – efter kritiken mot vilda SM-guldfirandet: ”Fan är det för mening då?”