När Conny Strömberg spelade sin farligaste match i karriären: ”De slängde militärbomber”

Conny Strömberg har spelat ett och annat derby genom karriären.
Men det under tiden i den slovenska ligan, och framför allt cupfinalen, var något utöver det vanliga.
– De slängde in militärbomber på isen, säger Strömberg till Sportbibeln.

Under två säsonger, mellan 2007 och 2009, spelade Conny Strömberg i den slovenska klubben Jesenice.  Där blev det stor succé för hockeyprofilen, som gjorde totalt 113 matcher och 110 poäng.

Galen cupfinal

Förutom seriespel i EBEL spelades även cupmatcher. Det var just en sådan som Conny Strömberg minns tillbaka på med skräckblandad förtjusning.

Foto: Bildbyrån

Jesenice tog sig till final, och vann, under båda säsongerna Strömberg gjorde i klubben.

Under en av finalerna, det i huvudstaden Ljubljana, var det totalt kaos.
– Det var derby och de (supportrarna) slängde in militärbomber på isen. Det small två-tre meter från en på isen för att skrämma upp folk. Det var ett minne som var lite läskigt, säger Strömberg

Conny Strömberg har spelat många derbyn i sina olika klubblag. I Österrike, Tyskland och inte minst Sverige. Bland annat har han fått chansen att bland annat spela det stekheta Närke-derbyt mellan Örebro och BIK Karlskoga, bara för att nämna ett.

Strömberg: ”Var riktigt hett”

Men det i Ljubljana kommer alltid vara ett av de största, eller galnaste, han deltagit i.
– Det var stora polishästar innan matchen, precis som i ett östeuropeiskt storderby. Då var det riktigt hett. Då hände det säkert lite grejer efter matcherna med fansen också men det var inget man var en del av. säger Strömberg till Sportbibeln och fortsätter:
– Det är kul när det är tryck. Lite respekt för vad som kan hända ska man ju ha. Det händer lite speciella grejer som är spännande och kul.

Dela för att hylla Conny Strömberg!

LÄS MER: Här läxar en morgontrött Conny Strömberg upp busschauffisen

Conny Strömberg om sin galnaste hockeyupplevelse: ”Det var hönsnät i stället för plexiglas”

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);