När bröderna Sedin grundlurade en förvirrad domare – och fick en hel hockeyvärld att gnugga sig för ögonen

Henrik och Daniel Sedin var i stort sett alltid på isen samtidigt.
Det kunde ställa till det.
Fråga bara den domare som fick varenda hockeysupporter att gnugga sig i ögonen efter ett rejält misstag.

Henrik och Daniel Sedin är två av Vancouver Canucks största genom tiderna. I år efter år levererade de mängder av poäng, och det var sällan som tvillingarna gjorde en enda dålig match.

Grundlurade domaren

Att de var just tvillingar syntes verkligen i spelet. De såg passningar och lägen som ingen annan gjorde, och ibland kändes det faktiskt som att de hade ögon i nacken, med tanke på vilka fullständigt omöjliga passningar som kunde göras, och vilka lägen som kunde skapas ur egentligen ingenting.

Foto: Youtube

Daniel och Henrik Sedin var verkligen unika, och särskilt då de var så lika både på isen och till utseendet. Och ibland kunde det faktiskt ställa till det för… domarna. Sedinarna var svåra att skilja på, förutom numret de hade på ryggen. Men en gång gick det fel – även i världens bästa liga.

Klockrena svaret

I en match mot Los Angeles Kings, 2014, så drog Daniel på sig en utvisning, vilket fick domaren att tydligt höja på armen. Direkt vid avblåsning så blev det dock ett gruff, och när domarna väl skulle plocka ut en spelare så var det i stället… Henrik, som fick sätta sig i båset. Henrik hade ju inte gjort någonting, men satte sig snällt i båset, och på kamerabilderna är det tydligt att han förstår precis vad som just hänt.

Foto: Youtube

Henrik Sedin fick självklart frågor om det hela efteråt, men svarade med glimten i ögat, och hänvisade till fantasy-spel, där man får poäng efter spelarnas prestationer i matcherna. Där är utvisningsminuter en positiv sak – vilket Henrik Sedin skämtade om efteråt.

– Det blev fel, men jag gillar det – det ger fantasy-poäng, sa han.

LÄS MER: Den gången Tomas Holmström toksågades av egna tränaren(!) – men fick tidernas skönaste revansch

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!