Modo i hemligt möte i natt – går till rasande attack efter blytunga förlusten i finalen: ”Kan för mitt liv inte förstå…”

Modo hade chansen att säkra spel i SHL – men förlorade.
Efteråt rasade man mot ett domslut, och efter matchen hade man ett möte med hockeyallsvenskans sportchef.
– Jag kan för mitt liv inte förstå det, säger sportchefen Henrik Gradin till Expressen.

Det rådde hockeyfeber i Örnsköldsvik under onsdagen, då anrika Modo hade chansen att på nytt bli ett SHL-lag. En seger i den femte matchen mot Djurgården hade räckt, men Stockholmarna vann den målrika tillställningen, och tvingade således fram en sjätte match i Stockholm i morgon, fredag.

Stora ilskan

Och efteråt var det rejält upprörda miner i Modo-lägret. När Djurgården ledde med 5-2 i matchen crosscheckade Edvin Hammarlund Modos Oscar Pettersson. Hammarlund själv trodde att han åkt på en femminutersutvisning, och Modo var säkra på att det skulle bli så. Men efter en liten konferens på isen kom domarna fram till att utvisningsminuterna skulle stanna vid två.

Efteråt var Modo rasande över bedömningen.

– Jag tycker att den är solklar. Jag kan för mitt liv inte förstå att de inte tar en femma och ringer på den. Det är otroligt att åtta ögon kan missa den för de har en konferens efteråt, säger sportchefen Henrik Gradin till Expressen.

LÄS MER: Svenskstjärnans jättemiss när det betydde som mest i natt – sågas efter stora tavlan: ”För i…”

“Kan för mitt liv inte fatta…”

Djurgården uppmärksammades stort efter att ha ringt domarchefen efter den första finalmatchen i serien. Nu kommer Henrik Gradin med ett utspel om att tjat och gnäll på domarna hjälper.

– Man ser direkt vad som händer och därför kan jag inte fatta hur den missas. Vi har hållit en låg profil och tycker att det ska avgöras ute på isen, men bevisligen funkar det att sätta press på domarna. Det har Djurgården gjort bra, eftersom de verkar lyckas. Jag tycker det är horribla beslut i den situationen. Vi ska ha en femma med oss där. Jag trodde inte man skulle gynnas av att tjafsa och prata med domarna, men tydligen, säger han.

230426 Modos tränare Mattias Karlin under match fem i Hockeyallsvenskan mellan Modo och Djurgården den 26 april 2023 i Örnsköldsvik. Foto: Pär Olert / BILDBYRÅN

Enligt Expressen ska Gradin, tillsammans med tränaren Mattias Karlin och hockeyallsvenskans sportchef Erik Ryman, haft ett möte efter matchen. 

– Vi ifrågasatte den situationen; vad är det frågan om?! Den där blir du avstängd tre matcher i seriespel varje gång. Det är ett hån mot de som blir avstängda om det blir så här, bara för att det är en finalmatch. Det är vad det är. Vi får ta nya tag på fredag, säger Gradin.

LÄS MER: Jättevändningen för Tre Kronor – detaljen stoppar nu svenske NHL-stjärnan Elias Pettersson i hockey-VM