Mika Zibanejads stora show i NHL-slutspelet i natt – tokhyllas efter supermatchen: ”Outstanding!”

New York Rangers flyger fram i NHL-slutspelet.
Nu hyllas Mika Zibanejad till skyarna efter showen i natt.
– Han var outstanding, säger tränaren Peter Laviolette.

New York Rangers supportrar drömmer om första Stanley Cup-titeln på 30 år. Man vann grundserien och har sett minst sagt heta ut i slutspelet, då man slog ut Washington Capitals i den första rundan med klara 4-0 i matcher.

Stora showen i natt

Capitals var dock det sista laget in i slutspelet, och kanske inte det största testet. Men i natt var det dags för den första matchen av den andra rundan i slutspelet, mot tunga Carolina Hurricanes. Men då visade Rangers att man blir att räkna med. Och Mika Zibanejad klev fram när det behövdes som mest.

Efter mindre än tre minuter spelat av matchen mot Hurricanes så hittade Zibanejad en bra lucka framför mål, och när passen väl kom från Jack Roslovic så sköt Zibanejad in 1-0. Bara sju minuter senare var det dags igen. I powerplay så fick Zibanejad en grym passning från Chris Kreider, och då sköt Zibanejad in 2-1.

Tokhyllas nu

Innan den första perioden var slut hann Rangers göra ett nytt mål i powerplay, denna gång med Zibanejad som framspelare till Vincent Trocheck, vilket betydde 3-1. Rangers vann till slut med 4-3, och fick således en drömstart på andrarundan mot svåra Hurricanes. Och för Mika Zibanejad är succén total. Han ligger nu tvåa i NHL-slutspelets poängliga, bara slagen av Connor McDavid.

– Jag vet att jag bland annat har offensivt ansvar och ska producer och därför är det såklart kul att bidra, säger Zibanejad till Aftonbladet.

Mika Zibanejad, NHL
200305 New York Rangers Mika Zibanejad during a regular season NHL game between New York Rangers and Washington Capitals on March 5, 2020 in New York. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 88126

Mika Zibanejad hade svackor under grundserien, men i slutspelet, när spelarna ska vara som allra bästa, har han minst sagt klivit fram. Och efteråt tokhyllades han av tränaren Peter Laviolette.

– Han var outstanding ikväll, säger han.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev