Mika Zibanejads otroliga poängsuccé i natt – blev den första i Rangers att lyckas på nästan 80(!) år

Mika Zibanejads otroliga poängsuccé i natt – blev den första i Rangers att lyckas på nästan 80(!) år

Mika Zibanejads poängsuccé i NHL bara fortsätter.
I natt stod han för ännu en otrolig match – och skrev historia för Rangers.

Mika Zibanejads start på säsongen är minst sagt anmärkningsvärt. Han gick in till den nya NHL-säsongen med stora förväntningar och förhoppningar på sig. Han har växt fram till en superstjärna i NHL under de senaste åren, och den här hösten ser inte ut att bli något undantag när det kommer till poängproduktion.

Nya jättesuccén

I säsongspremiären stod Zibanejad för två mål, och han blev då den första i Rangers historia att göra flera mål i två olika säsongsinledningar – och i natt skrev han ytterligare historia för klubben. Zibanejad hade gjort två mål när han satte sitt tredje i matchen mot Anaheim Ducks. Trodde alla, åtminstone.

New York Rangers defenseman center Mika Zibanejad celebrates after assisting center Vincent Trocheck on a goal during the first period of an NHL hockey game against the Anaheim Ducks, Monday, Oct. 17, 2022, in New York. (AP Photo/Julia Nikhinson)

Senare gick NHL in och ändrade Zibanejads andra mål och tilldelade det i stället till finländaren Kaapo Kakko. Zibanejad fick således nöja sig med två mål, men han noterades dessutom för två assist, och totalt blev det alltså fyra(!) poäng i nattens match. Det betyder att han nu gjort åtta poäng på fyra spelade matcher i NHL, och på tal om historia…

LÄS MER: Nya, ryska jätteilskan mot Norge och Sverige – stjärnan svarar så hånfullt hon kan: ”Det ska jag se till!”

Fantastisk start

I och med den otroliga poängsuccén så blev Zibanejad den förste spelaren i Rangers på 76 år att göra två mål i säsongens två inledande hemmamatcher. 1946 var senast det hände, och det säger ju en del om Zibanejads smått osannolika säsongsöppning. Svensken hyllas, av förståeliga skäl, enormt för sin sanslösa säsongsinledning, och det är minst sagt spännande att följa hur långt det kan bära. Följer han bara det här snittet så kan det bli en rolig säsong.

New York Rangers center Mika Zibanejad (93) reacts after scoring on Carolina Hurricanes goaltender Antti Raanta (32) in the second period of Game 4 of an NHL hockey Stanley Cup second-round playoff series, Tuesday, May 24, 2022, in New York. (AP Photo/John Minchillo)

Och det ser ut att bli en glad vinter för hela Rangers. Det är inte bara Zibanejad som spelar fantastisk hockey just nu. Lagkamraten Artemi Panarin har även han fått en makalös start på säsongen, och med tre vinster på fyra matcher ser Rangers ut att bli att räkna med i kampen om Cupen den här säsongen.

LÄS MER: Tokmäktiga hyllningen till Nicklas Bäckström i NHL – fansen tvekar inte en sekund när frågan kommer