Nya, ryska jätteilskan mot Norge och Sverige – stjärnan svarar så hånfullt hon kan: ”Det ska jag se till!”

Sverige hotade med bojkott av VM – och fick stöd av Ragnhild Haga.
Nu går Veronika Stepanova till attack mot den norska stjärnan.
– Det ska jag se till, säger ryskan.

I helgen väntas ett beslut tas huruvida ryska åkare är tillbaka till världscupen och VM i längdskidor eller inte. Under våren, efter Rysslands invasion av Ukraina, så förbjöds ryska och belarusiska åkare från att tävla, men det kan mycket väl ändras snart, det efter att IOK gått ut och öppnat dörren åt ryska idrottare.

Stöttade svenskorna

Men det är många som skulle gå emot ett sådant eventuellt beslut av FIS. Sverige har varit tydliga med att man inte vill tävla mot ryska åkare, och flera har till och med hotat med bojkott. Linn Svahn, Maja Dahlqvist och även Jonna Sundling har sagt att man inte vill tävla mot ryskor, och att en bojkott kan bli aktuell om FIS tillåter åkare från Ryssland att delta. Och det finns även stöttning för svenskorna i Norge.

210119 Ragnhild Haga of Norway with the silver medal wearing a face mask after the women’s 10 km free technique interval start during the Norwegian National Ski Championships on January 19, 2021 in Trondheim. Photo: Vegard Wivestad Grøtt / BILDBYRÅN

Nyligen gick stjärnan Ragnhild Haga ut och var tydlig med stöd – samtidigt som hon riktade stor kritik mot den ryska stjärna Veronika Stepanova.

– Det var modigt sagt av svenskorna och bra att de är så tydliga och jag stöttar dem. För oss är det surrealistiskt och overkligt det som händer. Jag tyckte själv att det kändes konstigt att åka hem från OS och ha suttit bredvid Stepanova och de andra, som bara nån vecka senare står hos Putin och talar för hans sak. Vi vill gärna att de bästa deltar men inte till vilket pris som helst, sa hon.

LÄS MER: Jonna Sundlings ärliga ord – svarar på Therese Johaugs chockutspel: ”Helt ärligt tycker jag…”

Hånfulla utspelet

Och utspelet har uppenbarligen nått Stepanova. Ryskan brukar inte vara blyg för att gå till attack mot meningsmotståndare på sociala medier, och hon har tidigare varit starkt kritisk mot alla som inte tycker att Ryssland förtjänar att tävla. Hon har gått till attack mot svenskar, och nu även mot Ragnhild Haga.

211205 Veronika Stepanova of Russia I in the mixed zone after the Women’s Cross Country Skiing Relay 4×5,0 km during the FIS Cross-Country World Cup on December 5, 2021 in Lillehammer. Photo: Marius Simensen / BILDBYRÅN

Mycket talar fortfarande för att Ryssland och Stepanova trots allt inte får tävla i vinter, men om hon får chansen så lovar hon att visa Haga. Det skriver hon på sin Telegram, där hon lägger ut en bild där man bara ser hennes rygg.

Hon skriver, så hånfullt hon bara kan, direkt till Haga:

”Kära Ragnhild Haga. Den enda gången vi träffades under OS i Peking, så kunde du se mig från sidan. Jag ska göra allt för att du bara ska kunna se min rygg framöver. Och det kommer inte att vara något surrealistiskt eller overkligt”, skriver hon, enligt norska langrenn.com

LÄS MER: Guldhjälten Nils van der Poels nya jobb – kliver in i en helt annan sport: ”Vi ska ta fler svenska OS-guld”