Guldhjälten Nils van der Poels nya jobb – kliver in i en helt annan sport: ”Vi ska ta fler svenska OS-guld”

Tvåfaldige OS-guldvinnaren Nils van der Poel har fått ett helt nytt jobb.
Nu ska han hjälpa andra svenska idrottare att nå oanade höjder i sina karriären.
– Jag ser fram emot samarbetet med Nils, säger längdåkaren Fredrik Andersson till langd.se.

Senaste åren har Nils van der Poel verkligen varit ett av svensk idrotts mest omtalade namn. Han gjorde en enorm satsning mot det stora målet OS 2022 i Peking och skulle heller inte göra någon besviken.

Guldsuccé i OS

26-åringen uppfyllde verkligen de högt ställda förväntningarna på honom och vann dubbla OS-guld samt slog världsrekord på 10 000 meter. Men lika snabbt som han tog över skridskovärlden så kom även hans farväl omedelbart.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Nils van der Poel, skridskor
220213 Nils van der Poel of Sweden, 2022 Olympic gold medalist in men’s Speed Skating, poses for a portrait with the medals at a press meet after her return from the 2022 Winter Olympics on February 11, 2022 in Stockholm. Photo: Jonathan Näckstrand / BILDBYRÅN / COP 94 / JN0051

Efter Allround-VM där han också vann VM-guld som den perfekta avslutningen så la ”NVDP” skridskorna på den berömda hyllan. Här näst kommer vi att se svenske skridskostjärnan som en av deltagarna i ”Mästarnas mästare” men han har också gjort klart med ett helt nytt jobb efter idrottskarriären.

LÄS MER: Wolfgang Pichlers underbara råd till Nils van der Poel – om svenskens framtid: ”Jag tycker att han ska…”

Ebbas lillebror

26-åringen ska ge sig in i agentbranschen och har nu startat ett managementbolag.
– Det är många idrottare som hört av sig till mig de senaste månaderna med frågor om alltifrån hur man gör för att utveckla kondition till hur man bygger en medial profil. Nu har jag startat den här verksamheten där huvudmålet definitivt är att vi ska ta fler svenska OS-guld, säger han i en intervju med Radiosporten.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Nils van der Poel, skridskor
221014 Nils van der Poel poserar för ett porträtt under en presskonferens den 14 oktober 2022 i Stockholm. Foto: Johanna Säll / BILDBYRÅN / kod JL / JL0311

Hittills har bara en enda aktiv idrottare skrivit avtal med van der Poel. Det är längdskidåkaren Fredrik Andersson, som i våras vann SM-guld på femmilen och är lillebror till Ebba Andersson.
– Bakgrunden till vårt samarbete är att Björn Forslund som är en del av bolaget är gift med min moster, så det var så den första kontakten togs, berättar Andersson för längd.se.

LÄS MER: OS-hjälten Nils van der Poels häftiga besked – satsar nu på en helt ny sport: ”Tanken är att köra VM”

Längdåkaren blev inte uttagen till skidlandslaget inför nya säsongen och tar nu hjälp av OS-hjälten Nils van der Poel för att nå världseliten.
– Det handlar dels om den ekonomiska biten med samarbetspartners men även tips och råd. Alla vet vad Nils har presterat de senaste åren, klart att jag hoppas kunna få råd från honom. Jag har gjort en del ändringar i mitt träningsupplägg, men de håller jag gärna för mig själv. När det gäller samarbetet med Nils är det ganska nytt. Allt börjar nu, jag ser fram mot detta, säger Andersson till skidsajten.

Vad tycker du om Nils van der Poels nya jobb? Dela artikeln och säg din åsikt!