Mats Sundins tydliga förslag – så vill superlegendaren förändra SHL direkt: ”Det hade varit bra”

Modo och Djurgården bjuder på en högklassig finalserie i Hockeyallsvenskan.
Nu har ikonen Mats Sundin ett förslag till SHL.
– Jag tror det hade varit bra, säger han.

Finalserien i Hockeyallsvenskan mellan Modo och Djurgården har varit ren och skär underhållning. Modo kopplade under söndagen ett supergrepp då man gick upp till 3-1 i matcher, och därmed är Modo bara en vinst ifrån en återkomst till SHL.

Tydliga förslaget till SHL

Men matchserien mellan lagen har fått folk att fundera. Nivån är så hög – och underhållningen likaså – och den fjärde finalmatchen, på söndagen, bjöd på hela 13 mål och stundtals fantastisk ishockey. Och på läktaren satt ikonen Mats Sundin och bara njöt. 

– Det var en fantastiskt spännande hockeymatch. Det var kul att se, säger Sudden till Expressen.

221113 Hockey Hall of Fame member Mats Sundin speaks with a reporter prior to the Hockey Hall of Fame Legends Classic ice hockey game between Team Sundin and Team Lindros on November 13, 2022 in Toronto. Photo: Chris Tanouye / BILDBYRÅN

Mats Sundin har Djurgården i sitt hjärta och ett förflutet i klubben, lite speciellt då kompisen Peter Forsberg så starkt är förknippad med motståndarna, Modo.

– Jag träffade Peter förra veckan och vi pratade om matchserien då. Det var kul. Både Modo och Djurgården är ju två lag man vill se i högstaserien så klart. Det har varit en bra serie än så länge, säger Sundin. 

LÄS MER: När Peter Forsberg återförenades med Börje efter 18 år – och domaren chockade Foppa med oväntad gåva

“Det hade varit bra”

Och på tal om det… Tidigare under året har just Peter Forsberg varit inne på att det är dags för SHL att tänka om, och att gå från 14 lag som det är nu, till 16. Det skulle möjliggöra fler klassiska lag i högstaserien. Nästa säsong kommer anrika föreningar som Brynäs, Björklöven, AIK och troligtvis Djurgården (om man inte vinner tre raka matcher) spela i Sveriges andraliga.

230421 Domare Kristoffer Folkstrand diskuterar med Djurgårdens Marcus Krüger och Modos Emil Wahalberg under final tre i Hockeyallsvenskan mellan Djurgården och Modo den 21 april 2023 i Stockholm. Foto: Andreas Sandström / BILDBYRÅN

Mats Sundin håller med sin gamle kompis Peter Forsberg om att SHL bör tänka om när det gäller seriesystemet.

– Ja, det är väl inte fel. Jag tror att det är bra för SHL att ha stora klubbar som Modo och Djurgården, även andra, uppe i högstaserien. Vi får hoppas att bägge lagen går upp förr eller senare, säger han.

LÄS MER: SHL-bomben skakar om hockey-Sverige – succéspelaren bryter kontraktet och går nu till konkurrenten