SHL-bomben skakar om hockey-Sverige – succéspelaren bryter kontraktet och går nu till konkurrenten

SHL-bomben skakar om hockey-Sverige – succéspelaren bryter kontraktet och går nu till konkurrenten

Här är en värvning som verkligen sticker ut!
I dag blev det klart att succéspelaren Oskar Stål-Lyrenäs bryter sitt treårskontrakt med Rögle.
Och har istället skrivit på för en SHL-konkurrent…

Den 24 januari gick Rögle BK stolt ut med att man förlängt kontraktet för Oskar Stål-Lyrenäs med ytterligare tre säsonger. Men nu kommer den stora vändningen för succéspelaren och en riktig bomb slår ned i hockey-Sverige.

Klar för HV71

För i dag blev det klart att 25-åringen istället har skrivit på ett treårskontrakt med konkurrenten HV71 och att kontraktet med Rögle har avslutats med omedelbar verkan. HV har offentliggjort värvningskuppen på officiella webbplats och nu presenterat nyförvärvet.
”Det är inget att hymla om att det är snabba puckar i hockey! Därför har vi ingen film, men däremot ett nyförvärv! Varmt välkommen till HV71!”, skriver man i ett inlägg på sociala medier.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Oskar Stål-Lyrenäs, Rögle
230302 Rögles Oskar Stål-Lyrenäs under uppvärmningen inför ishockeymatchen i SHL mellan Rögle och Färjestad den 2 mars 2023 i Ängelholm. Foto: Niclas Jönsson / BILDBYRÅN / COP 273 / NO0186

Forwarden var Rögles näst bästa poänggörare senaste säsongen med 33 poäng på 46 matcher i SHL. Nu ser han fram emot ett nytt äventyr i Jönköping i vad som är en av de mest oväntade övergångarna till kommande säsong.
– Jag är otroligt glad att få chansen att komma till HV71. Jag hoppas kunna bidra med stabilt spel över hela banan, men framförallt i det offensiva spelet där mina styrkor ligger. Det ska också bli fantastiskt kul att spela inför ett fullsatt Husqvarna Garden som HV71-spelare, säger Stål-Lyrenäs i ett pressmeddelande.

LÄS MER: Ikonen Nicklas Lidströms kritik mitt under SM-finalen – sågar båda lagen: ”Man märker att…”

51 SHL-poäng

25-åringen från Umeå gjorde seniordebut hos Modo innan han återvände hem till Björklöven igen och via Tingsryd och Mora flyttade han till Rögle 2021 och fick göra debut i SHL. 51 poäng på 94 matcher senare är det nu dags att flytta vidare i karriären.
– En ung och hungrig forward som är spetsig, inte minst i det offensiva spelet. Oskar Stål-Lyrenäs har en stark säsong i ryggen och vi är övertygade om att han har minst en växel till i sig i framtiden, säger HV71-sportchefen Kent ”Nubben” Norberg i ett uttalande.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Oskar Stål-Lyrenäs, Rögle
230326 Rögles Tony Sund, William Wallinder, Oskar Stål-Lyrenäs och Linus Sandin deppar efter kvartsfinal sex i SHL mellan Rögle och Skellefteå den 26 mars 2023 i Ängelholm. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / PA0547

HV71 har sedan tidigare gjort klart med nyförvärven Isac Brännström, Åke Stakkestad, Olle Strandell och nya tränaren Thomas Montén till nästa SHL-säsong. Nu är det fjärde nyförvärvet i Oskar Stål-Lyrenäs helt klar.

LÄS MER: SVT-expertens jättekritik mot Djurgården mitt under stekheta finalen – rasar mot orden: ”Det är löjligt”

Det såg länge tufft ut för HV71 i comebacksäsongen till SHL men på våren lyckades man skärpa till sig och lyfta i tabellen. Nu förstärker man laget för att sikta ännu högre till nästa säsong.

Vad tycker du om oväntade värvningen? Dela artikeln och säg din åsikt!

Det är inget att hymla om att det är snabba puckar i hockey! Därför har vi ingen film, men däremot ett nyförvärv! Varmt välkommen till HV71!

Posted by HV71 on Friday, April 21, 2023