Mats Sundins mäktiga gest till legendariska råskinnets son säger allt om "Suddens" storhet: "Det glömmer jag aldrig"

Mats Sundins mäktiga gest till legendariska råskinnets son säger allt om ”Suddens” storhet: ”Det glömmer jag aldrig”

Han växte upp med en pappa som skyddade Mats Sundin på isen.
Nu avslöjar Max Domi den svenske ikonens fina gest mot honom som barn.
– Det glömmer jag aldrig, säger han till Sportbibeln.

Mats Sundin var en av världens bästa spelare i många år. Under karriären hade han i stort sett alltid skydd av en av NHL:s mest ökända slagskämpar i Tie Domi. Och tack vare ständige beskyddaren Domis närvaro på isen höll sig de värsta tuffingarna borta från ”Sudden”, i ren rädsla för vad Domi skulle hitta på för att hämnas.

Tie Domis son

Tie Domi och Mats Sundin var inte bara lag- och kedjekamrater, de blev nära vänner för livet. I dag spelar Tie Domis son, Max Domi, i NHL och Toronto Maple Leafs. Han och Mats Sundin har även de blivit nära vänner, och när Toronto Maple Leafs nu är i Stockholm för NHL Global Series så blir det ett kärt återseende för Max och Mats.
– Jag ska träffa Mats nu i helgen. Jag kan knappt bärga mig, det var ett tag sedan jag såg honom, Josephine och barnen, säger han till Sportbibeln.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Tie Domi, Mats Sundin, Toronto Maple Leafs
030917 Ishockey, Toronto Maple Leafs: Mats Sundin och Tie Domi, Toronto. © Bildbyrån – 80191

Max Domi menar att han blivit den hockeyspelare han är i dag tack vare Mats Sundin, och råden den svenske ikonen gett honom under åren.
– Det är någon jag växte upp med, som jag sett upp till och haft som idol hela mitt liv. Jag har haft en nära relation med honom, så jag har lärt mig mycket av honom både på och utanför isen genom hela min karriär. Han betyder mycket för mig och min familj.

Hyllar Sundin

Tie Domi är den spelare i Torontos historia som har flest utvisningsminuter, och på hela NHL:s lista är han trea. Han är dock etta på listan över den spelare med flest matchstraff för slagsmål i ligan.
– Men man får inte glömma bort att min pappa var en ganska bra spelare också… Men jag tror att deras relation utanför isen säger allt om hur bra de kom överens på isen också. Min pappa hade alltid min Mats rygg, och samma sak åt andra hållet. De är fortfarande nära vänner och det är fint att se, säger han.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Max Domi har tidigare sagt att han länge, som barn, trodde att det var normalt att ha en av NHL:s största stjärnor så nära familjen.

Det finns mängder av historier om Tie och Mats vänskap, inte minst om den gången när Mats Sundin betalade Tie Domis, som då var rookie, restaurangnota på 100 000 kronor. Max Domi minns även hur Mats alltid fanns där när han var ung.
– Det finns så många fina minnen. Han kom till många av mina matcher när jag var barn, att en superstjärna som honom tog sig tid till det… Att titta upp över axeln och se Mats Sundin stå på läktaren med min pappa när jag var åtta-nio år. Det är något jag aldrig glömmer.

Dela artikeln för att hylla Mats Sundin och hans fantastiska karriär!

LÄS MER: Kanadensiska superhyllningen till Elias Pettersson och William Nylander – men det finns ett problem: ”Det gör mig orolig”

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev