Mats Lusths ilska mot Mora – efter tunga säsongen: ”Tycker att man kan lämna besked”

.

Mats Lusth ser ut att ha gjort sitt i Mora – men klubben har fortfarande inte tackat honom för tiden. Från klubbens sida har han inte hört ett ljud. 
– Jag tycker man kan lämna ett besked att jag inte ingår i framtidsplanerna och tacka för tiden som varit, säger han till Kvällsposten.

Mats Lusth, 56, tog över Mora under SHL-kvalet mot Leksand för ett år sedan och räddade kvar klubben i högsta serien. I våras var det ombytta roller och ärkerivalen Leksand gick segrande ur striden. Nu ser tränarprofilen ut att lämna Mora – men han har inte fått något besked från klubben.

Lusths besvikelse på Mora

I en intervju med Kvällsposten berättar Lusth om känslorna efter avskedet från moderklubben Mora.
– Ja, jag har inte hört ett ljud från Mora så jag ser det ser det som slut, säger han.

56-åringen är besviken på att klubben inte givit något besked – eller tackat honom för tiden.
– Jag tycker man kan lämna ett besked att jag inte ingår i framtidsplanerna och tacka för tiden som varit. När vi åkte ut så förstod jag att jag inte får vara kvar, och det kan jag ta, men man kan ju ändå berätta att man har andra framtidsplaner.

Det ska han göra nu

Tränarprofilen avslöjar att han fått lite ”lösa förfrågningar” utomlands. Men det är oklart om det blir en fortsättning på tränarbänken.

Sejouren i Mora kan ha varit det sista vi såg av Lusth som tränare.
– Det skulle vara roligt att testa något helt nytt men det går lite upp och ner. När jag ser eller läser om hockey vet jag hur sugen jag blir. Den hettan och de känslorna får man inte någon annanstans, kanske i dragracing. Men det blir en sorgearbetning om man ska lämna hockeyn, säger han till Kvällsposten.

Dela artikeln för att säga vad du tycker om det här!

LÄS MER: SHL-klubben värvar amerikanske poängmaskinen: ”Det kommer bli en bra säsong!”

Svenske NHL-veteranen öppnar för återkomst till SHL-klubben: ”Jäkligt lockande”