Mathias Bromé bryter nu tystnaden efter jättekaoset i SHL och den infekterade övergången: ”Jag har mått väldigt dåligt”

Mathias Bromé har hållit tyst under förhandlingarna i SHL.
Men nu är den infekterade övergången klar och då bryter han tystnaden.
– Jag har mått väldigt dåligt, säger han till lokaltidningen NA.

Våren har varit väldigt jobbig för SHL-stjärnan Mathias Bromé. Det var efter att Örebro förlorade på hemmaplan med 0-6 mot Skellefteå AIK som allting började.

Bromés tuffa tid

Tränaren Niklas Eriksson valde då att peta stjärnspelarna Philip Holm och Mathias Bromé resten av grundserien och även i åttondelsfinalen mot Luleå. Båda två har heller inte fått träna med laget under den inledande försäsongen.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Mathias Bromé, SHL
240302 Örebros Mathias Bromé inför ishockeymatchen i SHL mellan Örebro och Växjö den 2 mars 2024 i Örebro. Foto: Jeanette Dahlström / BILDBYRÅN / COP 246 / JD0071

Senaste tiden har Örebro försökt bli av med Bromé och legat i förhandlingar med ligarivalen Luleå. Det har varit årets mest utdragna övergång men i måndags blev allting klart.

Byter SHL-klubb

Lösningen blev till slut att Örebro köper ut 29-åringen från sitt fyraårskontrakt med klubben och istället har han skrivit på ett fyraårskontrakt med Luleå. Forwarden lämnar därmed klubben han spelat över 200 matcher för med en bitter eftersmak.
– Vi vill vara tydliga med att betona att Mathias inte har brutit mot några lagar, regler eller avtal, utan att vi har hamnat i en situation där relationen mellan Mathias och tränarna blivit ohållbar, säger Örebros sportchef Henrik Löwdahl i ett pressmeddelande.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Mathias Bromé, SHL
240123 Örebros Mathias Bromé efter ishockeymatchen i SHL mellan Örebro och Frölunda den 23 januari 2024 i Örebro. Foto: Johan Bernström / BILDBYRÅN / COP 119 / JB0173

Under förhandlingarna så har Bromé hållit tyst och låtit klubbarna sköta sitt. Men nu bryter SHL-stjärnan tystnaden med sin allra första ord om hur den här tiden har varit.
– Det är klart det är tråkigt, det är inget att sticka under stol med. Väldigt tråkigt, tycker jag. Jag har haft en fantastisk tid här och har spelat över 200 matcher och spelat bra hockey. Det är klart det är tråkigt, men situationen är som den är och då behövde vi få till en lösning, säger Mathias i en intervju med Nerikes Allehanda.
– Det som står i pressmeddelandet är det jag uttalar mig om. Jag har haft en jättebra relation med Henrik Löwdahl (sportchef) och med klubben. Jag har inget att säga om det, liksom. Det är många personer i klubben som betytt väldigt mycket för mig och jag har väldigt många nära vänner.

LÄS MER: Spännande ryktet: Tre NHL-lag jagar nu Jacob Markström till nästa säsong – därför är målvakten så hett eftertraktad

Det har varit en väldigt tuff tid för Mathias Bromé men nu vill han bara lägga det här bakom sig. Och fokusera på sin framtid i Luleå.
– Jag har mått väldigt dåligt. Det är klart man gjort det. Det är ändå något som påverkar i vardagen och det blir mycket skriverier och rykten. Det är klart det är jobbigt, men nu får man blicka framåt och se vad som väntar, säger han till lokaltidningen. 

Vad tycker du om kaoset kring Mathias Bromé? Dela artikeln och säg din åsikt!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev