Målvaktsgiganten lämnar toppklubben – nu högaktuell för SHL-flytt: ”Vi har diskuterat”

Han utsågs till hela HockeyAllsvenskans bästa målvakt.
Nu lämnar giganten Joe Cannata Björklöven och vill flytta till SHL.
Och en klubb har pekats ut som storfavorit, rapporterar Sportbladet.

Björklöven gjorde en fullständig succévärvning när man plockade in okända Joe Cannata. Från ingenstans klev han in mellan stolparna och dominerade i HockeyAllsvenskan.

Ligans bästa målvakt

Björklöven vann serien i överlägsen stil och slog poängrekord. Samtidigt som 30-åringen noterades för bäst räddningsprocent och lägst målsnitt.

Joe Cannata, Björklöven
200304 Björklövens målvakt Joe Cannata innan ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan Timrå och Björklöven den 4 mars 2020 i Timrå. Foto: Erik Mårtensson / BILDBYRÅN / Cop 222

Cannata utsågs också fullt välförtjänt till hela ligans bästa målvakt under den gångna säsongen. Men tyvärr för Björklövens del tog säsongen slut i förtid på grund av coronavirusets utbrott.

Aktuell för SHL-flytt

Nu får man också svårt att behålla målvaktsgiganten Cannata då spel i SHL lockar 30-åringen.
– Vi har haft diskussioner med Joe som har aviserat att målet är att spela högre upp i seriesystemet, säger Björklövens sportchef Per Kenttä till Sportbladet
– Jag stänger inga dörrar för honom, han vet var vi står och vad vi kan erbjuda. Men sedan vi hade vår diskussion har vi inte hört någonting konkret från hans sida.

Joe Cannata, Björklöven
200304 Björklövens målvakt Joe Cannata innan ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan Timrå och Björklöven den 4 mars 2020 i Timrå. Foto: Erik Mårtensson / BILDBYRÅN / Cop 222

Istället pekas en SHL-klubb ut som storfavorit till att värva Cannata till nästa säsong. Där IK Oskarshamn ligger närmast burväktarens namnteckning, enligt kvällstidningens uppgifter.

Amerikanen är tilltänkt som ny förstemålvakt i Oskarshamn som ska gå in i sin andra SHL-säsong i klubbens historia. Tidigare har även förre Färjestadmålvakten Markus Svensson ryktats till IKO, men SHL-laget uppges ha Cannata högre upp på önskelistan.

LÄS MER: Uppgifter: Leksands tunga prestigevärvning – guldkaptenen klar för SHL-laget