Mäktiga hyllningsvideon när svensktrion har fullständig lekstuga i NHL – ger alla hockeyälskare gåshud

.

Tillsammans har de gjort över 2 000 poäng i NHL.
Niklas Sundström, Peter Forsberg och Markus Näslund har verkligen bjudit på hockeygodis genom åren.
Och den här unika hyllningsvideon från när trion var som allra bäst ger en riktig hockeyälskare gåshud.

750 matcher och 349 poäng i NHL-lagen New York Rangers, San Jose Sharks och Montreal Canadiens för Niklas Sundström. 708 matcher och 885 poäng i NHL-lagen Quebec Nordiques, Colorado Avalanche, Philadelphia Flyers och Nashville Predators för Peter Forsberg. 1 117 matcher och 869 poäng i NHL-lagen Pittsburgh Penguins, Vancouver Canucks och New York Rangers för Markus Näslund.

Sundström, Foppa och Näslund

De är tre av våra största NHL-svenskar i början av 2000-talet och bjöd på hockeygodis vecka efter vecka på den allra största hockeyscenen. ”Sunny”, ”Foppa” och ”Nazzy” var verkligen något extra på isen i sina respektive lag.

Markus Näslund, Vancouver Canucks
Markus Näslund, Vancouver Canucks. FOTO: Twitter

Alla tre började sina karriärer i Modo Hockey och tog sig sedan över Atlanten på 90-talet för att erövra Nordamerika med sina klubbor. I en unik hyllningsvideo från år 2000 när trion var i sin ”prime time” visas det också tydligt hur stora de faktiskt var i NHL.

NHL-svenskarna dominerar

Samt hur jäkla bra alla tre var. I videon ser vi Sundström ösa in poäng i San Jose Sharks, Forsberg dominera fullständigt i Colorado Avalanche och Näslund spotta in mål i Vancouver Canucks.

Niklas Sundström, San Jose Sharks
Niklas Sundström, San Jose Sharks. FOTO: Youtube

Det är verkligen ren och skär gåshud för alla hockeynostalgiker som gillar att längta tillbaka till glansdagarna när svenskarna avgudades i Nordamerika. Den här videon vill ni verkligen inte missa.

Se den underbara hockeyvideon här:

LÄS MER: Foppa är tillbaka inom hockeyn igen – här är legendarens nya jobb!

Peter Forsberg om stora hemligheten för hockeyintresserade sonen: ”Han vet nog inte…”