Mäktiga hyllningen till NHL-svensken Oskar Lindblom i natt – från allra värsta rivalen(!): ”Så mycket respekt”

Bortamatch i Pittsburgh.
Då hyllades Oskar Lindblom stort.
”Respekt”, skriver Philadelphia Flyers på Twitter.

Det var i december 2019 som Oskar Lindblom diagnostiserades med den ovanliga cancersjukdomen Ewings sarkom. Svensken missade i stort sett hela säsongen 2019-2020 då han genomgick behandlingar i Philadelphia, men hela hockeyvärlden har följt svenskens återkomst till ligan.

Fina hyllningen i natt

Redan i somras gjorde han återkomst då han anslöt till slutspelsbubblan, men det blev inte mer än ett par matcher innan säsongen tog slut. Den här säsongen så har han dock varit ordinarie i sitt Flyers, och han har spelat i stort sett varenda match till supportrarnas stora glädje.

Foto: Twitter

I natt så hyllades han lite extra, och det är lätt att förstå att betydde lit extra – då det var mitt i fiendeland. Pittsburgh Penguins och Flyers är vanligtvis bittra antagonister, men i natt lät de konkurrensen stå åt sidan då de under ett avbräck i spelet passade på att hylla Lindblom stor på arenans jumbotron.

”Respekt!”

Den 2 mars är alltid en speciell dag i Pittsburgh, då det var på den dagen 1993 som Mario Lemieux, en av hockeyns allra största, gjorde sin comeback efter att ha haft cancersjukdomen Hodgkins lymfom. I natt uppmärksammades det på jumotronen i arenan, och därefter visade även bilder på Oskar Lindblom upp.

– I dag välkomnar vi även en annan överlevare. Välkommen tillbaka Oskar Lindblom, som spelar sin första match tillbaka här i Pittsburgh sedan cancerdiagnosen i december 2019. Välkommen tillbaka!, sa speakern.

Foto: Twitter

Hyllningen har fått hela hockeyvärlden att applådera, och på sociala medier strömmar hyllningarna in.

”Respekt”, skriver Philadelphia Flyers.

”Vi bär alla samma tröja när det kommer till sånt här. Vi är så glada att Oskar är tillbaka på isen och önskar honom all lycka”, skriver en användare.

”Massa respekt från en Flyers-supporter till Penguins”‚ skriver en tredje.

”Tack Philadelphia för ert stöd till Mario när det begav sig. Nu betalar vi tillbaka”, skriver en fjärde.

LÄS MER: Elias Petterssons nya drömmål i natt – är nu etta bland alla svenskar efter stora mardrömsstarten

Få våra nyhetsbrev!