Elias Petterssons nya drömmål i natt – är nu etta bland alla svenskar efter stora mardrömsstarten

Ny förlust för Vancouver Canucks.
Men Elias Petterssons form är det inget fel på.
Svensken stod för ett nytt kalasmål i natt – och är nu delad etta i svenskarnas målliga.

Elias Pettersson fick verkligen en katastrofal start, och efter sex spelade matcher av årets NHL-säsong så hade han fortfarande inte gjort ett enda mål. Men svensken har verkligen hittat formen och har under de senaste matcherna minst sagt sett ut som sig själv igen.

Ny förlust

Detta trots att hans lag, Vancouver Canucks, faktiskt gör en riktig skitsäsong, och bara radar upp förluster. I går natt så gjorde Pettersson ett mål och en assist – samtidigt som Nils Höglander även skrev in i sig i målprotokollet – vilket var en stor bidragande orsak till 4-0-vinsten mot Winnipeg Jets.

Foto: Viafree

Men i natt, mot samma motstånd, så hjälpte det inte ens att Pettersson klev fram med ett drömmål. Det blev förlust – 2-5 – och Canucks ligger allt jämt näst sist i sin division – detta trots att man med 26 spelade matcher har hunnit med att spela både två och tre matcher fler matcher än sina konkurrenter som ligger högre upp i tabellen.

Klassmålet

Pettersson klev fram i natt och gjorde målet som betydde 1-1, i den första perioden. Svensken trampade fram med pucken, och i stort sett omöjlig vinkel så hittade han ändå den enda lediga luckan – högst upp i vänstra krysset. Pettersson har i år haft enorm otur med ramträffar, men den här gången gick pucken via ramen och i nät.

Pettersson har nu, efter sin blytunga start på säsongen, noterats för 21 poäng på 26 spelade matcher, och bara en svensk har gjort lika många mål som honom den här säsongen (Nicklas Bäckström).

Foto: Viafree

Men det hjälpte alltså föga, och det blev ytterligare en förlust för Canucks, som snart kan börja ge upp drömmen om slutspel till våren.

– Vi ger oss inte chansen att vinna i dag. De var bättre än oss, säger Pettersson efteråt.

SE MÅLET HÄR:

LÄS MER: Här tröttnar busen helt på svensken – hämnas och skapar vilt bråk efter fula tacklingen på supertalangen

Få våra nyhetsbrev!