Här tröttnar busen helt på svensken – hämnas och skapar vilt bråk efter fula tacklingen på supertalangen

Calgary Flames fortsätter att förlora.
Och för Rasmus Andersson var det verkligen en mardrömskväll.
Svensken var inne på flera mål – och hamnade dessutom i stort bråk efter en ful tackling.

Rasmus Andersson har under det senaste året mycket i skymundan växt fram som en av de mest uppskattade svenska backarna i NHL. Den Malmö Redhawks-fostrade 24-åringen har fått stort ansvar i Calgary Flames, och har den här säsongen även gjort bra ifrån sig poängmässigt, med 13 poäng på 22 spelade matcher.

Blytunga natten

Svensken får dessutom i stort sett alltid en bra bit över 20 minuter i istid, vilket säger mycket om förtroendet som organisationen har för honom. Men Anderssons lag befinner sig just nu mitt i en mardrömssvit. Ända sedan stjärnmålvakten Jacob Markström blev skadad så har laget haft förtvivlat svårt att vinna hockeymatcher, och i natt var inget undantag.

Foto: Youtube

Det blev en ny förlust i natt, och nu har laget bara vunnit två av de åtta senast spelade matcherna. Och för Rasmus Andersson så blev nattens 1-5-förlust extra tung. Svensken var inne på tre baklängesmål, noterades för noll poäng – och hamnade dessutom i ett stort bråk.

I stort bråk

Andersson delade ut en tackling i ryggen på Ottawa Senators uppskattade supertalang Tim Stützle, som gör sitt första år i NHL, som dundrade otäckt in i sargen. Det uppskattades inte alls av Senators-spelarna – och framför allt inte av busen Erik Gudbranson, som gav sig efter Andersson direkt.

Foto: Youtube

Det hela slutade med att Andersson hämnades på genom att han slängdes ner på isen, och ett stort bråk utbröt därefter, med flera spelare inblandade. Rasmus Andersson fick en tvåminuters-utvisning för tacklingen på Stützle, men klarade sig i övrigt undan bestraffning.

SE TACKLINGEN HÄR:

LÄS MER: Nya jättesuccén för Elias Pettersson och Nils Höglander i Canucks – klassmål av superlöftet i natt

Få våra nyhetsbrev!