Makalösa hyllningarna till Frölunda-stjärnan efter showen – alla säger nu precis samma sak: ”Bäst i Europa”

Frölunda kopplade grepp om semifinalserien mot Växjö.
Tacka Lasse Johansson för det.
Målvakten hyllas nu till skyarna efter showen på bortais – och alla säger nu samma sak.
– Han är bäst i Europa, säger Radiosportens Magnus Wahlman.

Hittills har SM-slutspelet i ishockey, åtminstone när man pratar om Frölunda, handlat mycket om Joel Lundqvist. Trotjänaren och lagkaptenen gör sin sista säsong som spelare, och i Göteborg hoppas nu alla att han får avsluta sin karriär med att lyfta SM-bucklan.

Enorma hyllningarna

Men vid sidan av Joel Lundqvist är det en annan Frölunda-spelare som bär laget på sina axlar. Lasse Johansson var en prestigevärvning då han hämtades hem inför säsongen, och han har inte gjort någon besviken. Han har varit seriens kanske bästa målvakt, och i slutspelet har han klivit fram ytterligare, och blivit ett rejält spöke för Växjö i semifinalserien.

230404 Frölundas målvakt Lars Johansson efter semifinal tre i SHL mellan Växjö och Frölunda den 4 april 2023 i Växjö. Foto: Jonas Ljungdahl / BILDBYRÅN

Frölunda förlorade den första semifinalen stort, men därefter blev det vinst på hemmais – och i går var det total show från Lasse Johansson. Målvakten höll nollan när Frölunda vann med 1-0, och efteråt var supportar och experter lyriska, och alla säger precis samma sak.

– Lasse Johansson, fullkomligt lysande. Europas bästa hockeymålvakt, säger Radiosportens Magnus Wahlman. 

LÄS MER: Mats Sundins starka erkännande om Börje Salmings sista tid – och känslosamma orden från frun

“Han är helt briljant”

Wahlman får även medhåll av experten Jonas Andersson, SVT, som pekar på att Johansson bör ha en given plats i vårens VM.

– Andra nollan i slutspelet för Lasse Johansson Just nu spelar han helt briljant. Han har vunnit i KHL tidigare, han har vunnit SHL tidigare, och just nu håller han VM-klass, säger han.

230404 Frölundas Patrik Carlsson, Tom Nilsson och målvakt Lars Johansson jublar efter semifinal tre i SHL mellan Växjö och Frölunda den 4 april 2023 i Växjö. Foto: Jonas Ljungdahl / BILDBYRÅN

Lasse Johansson var dock nära att få sin nolla förstörd. Med minuter kvar av matchen var det rejäl kalabalik framför Frölundas mål, och det var länge oklart huruvida pucken hade passerat mållinjen. Efter videogranskning fastställdes det dock att Växjö inte hade marginalerna på sin sida, och Frölunda kunde ta ledningen i semifinalserien.

– Jag såg pucken klart och tydligt så jag var aldrig orolig. Bra av Loui också! Han var vaken där och petade bort pucken. Det är såna saker som gör det, att vi slänger oss och offrar oss för varandra, säger Lasse Johansson.

Nästa match, den fjärde i serien, spelas på torsdagskvällen.

LÄS MER: Supportrarnas hånfulla passning till Zlatan – tydliga kritiken från egna fansen(!): ”Respekt”